Drugi dan prvog skijaško-sanjkaškog vikenda: U hrastovičkom Vrelu danas dvostruko više vozila, djece i odraslih

Skijalište-sanjkalište po padini Vrela uz rub Hrastovičke gore iznad Hrastovice za današnje nedjelje, u odnosu na jučerašnju subotu, udvostručilo je broj vozila, djece, roditelja i odraslih. „Službeno“ parkiralište popunilo se s 50-tak automobila, a još su se zauzela mjesta uz prilaznu seosku brdovitu cestu. Na samom mjestu događanja cika, vriska, veselje, radost, od samog vrha skijališta i još višeg polazišta sanjkaša. Između ova dva odvojena spusta svoje odrađuju polaznici skijaške škole, a oni jučerašnji klinci već su toliko napredovali da s lakoćom voze slalom između narančastih čunjeva.
– Nakon objave moga broja jučer popodne na PS portalu, nisam ispuštao mobitel iz ruku. Zvalo je najmanje 50 roditelja i svakom sam objasnio kako mogu doći danas ili svakog idućeg dana popodne. Poduku ćemo imati od 14 sati do mraka, jer je po cijelom Vrelu izvrsna vidljivost s javnom rasvjetom – doznajemo do ski trenera Damira Božićevića- Droge.
Na 150 metarsku električnu vučnicu čekalo se strpljivo i disciplinirano u redu, a na polazno mjesto snijeg lopata i poboljšava uvjete osobno predsjednik Skijaškog kluba Vrelo, Zlatko Sigur.
-Na uređenju spusta, proširenju i produljenju terena, naradili smo se ljetos, a sada sve usluge besplatno koriste moji Hrastovčani, Petrinjci i sve više Siščana. Po svemu je idealan ovaj prvi siječanjski zasniježeni vikend, lani smo prvo skijanje-sanjkanje imali tek sredinom veljače. Deset stupova javne rasvjete omogućava i noćno uživanje, a u pripravi su motorne sanjke kanadske proizvodnje, koje smo popravili originalnim dijelovima naručenim i dostavljenim iz te zemlje. Platili smo uredno carinu, a klub plaća gorivo i sve ostale troškove. Molili bi odgovorne u Petrinji da nam se nadoknade ovakvi troškovi – preko PS portala na mjerodavne apelira Z. Sigur.


Čuo ga je danas i Petar Ćosić, aktualni vijećnik Mosta nezavisnih lista u Skupštini Sisačko-moslavačke županije, donedavni potpredsjednik Gradskog vijeća Petrinje, koji je među odraslim skijašima jedini rabio posebne uske i dugačke, tzv. nordijske skije.
Nakon jučerašnjih sisačkih biciklista kao pješaka- prolaznika prema Planinarskom domu na Hrastovičkoj gori, danas je kroz Vrelo prošla skupina „propisnih“ biciklista iz Petrinje na međunožnim guralima sa zimskim gumama, a prijepodne je zimovalište „čuvao“, miroljubivo među ljudima šetkao i dozvolio svakome češkanje crvenkasti četveronožac iz Hrastovice, s ogrlicom na ime Roni i desetznamenkastim brojem. Subotnjeg većeg i slično mirnog psa iz Hrastovice ovo nedjeljno prijepodne nije zanimao dolazak na Vrelo.
U drvenoj kolibi brzu hranu opet su radile i pića kuhale djelatnice buffeta Liberty s ulaza u Hrastovicu, u otvorenoj nadstrešnici gorila je peć za sušenje mokre odjeće i grijanje donesene osobne okrijepe, jer se na zimskom zraku i po ugodnom vremenu djeci i odraslima otvorio apetit…
U idili hrastovičkoj uživanje je nastavljeno i tijekom nedjeljnog popodneva. Skijaši i sanjkaši za ovo svoje mjesto priželjkuju što duže zadržavanje snijega…
Drugi dan zaredom na Vrelu: novinar Antun Petračić

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here