Proslava krsne slave Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Siska

Autor: Marjan Gašljević

Danas, 27. siječnja 2019. godine, Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Siska i Srpsko kulturno društvo Prosvjeta, Pododbor Sisak upriličili su proslavu Svetog Save, krsne slave Vijeća i Društva.

Pored brojnih članova srpske nacionalne zajednice koja živi u gradu Sisku proslavi su nazočili i predstavnici drugih nacionalnih manjina, koji čine Vijeće nacionalnih manjina Siska. U ime Vijeća nacionalnih manjina krsnu slavu je čestitao predsjednik Adis Keranović. Pored čestitaka nazočnih predstavnika srpske nacionalne manjine krsnu slavu čestitali su i izaslanici Sisačko moslavačke županije te grada Siska.

Svečanost i blagoslov domaćina te kruha i koljiva predvodio je sisački paroh Veselin Ristić uz sisačkog paroha u mirovini, protojereja stavrofora Olujić Petra, koji je, poslije obreda, svim članovima zajednice čestitao krsnu slavu te se u kratkom obraćanju osvrnuo na duhovni i svjetovni značaj  Svetog Save za srpsku nacionalnu zajednicu.

Svečanost je uveličao i nastup pjevačke skupine i glazbenika Srpskog kulturnog društva Prosvjeta koji su izveli prigodni program. Na kraju je predsjednica VSNM Sisak Mirjana Oluić obradovala najmlađe članove Društva prigodnim poklonima.

Kako to i priliči dobrim domaćinima svečanost je nastavljena neformalnim druženjem uz bogatu trpezu i tamburaše SKD Prosvjeta.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here