Ne žele izgradnju odlagališta nuklearnog otpada na Trgovskoj gori

Priča stara nekoliko godina danas je dobila novi nastavak. U nedavno emitiranoj emisiji Nove TV,  ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić rekao je da je na sjednici Međudržavnog povjerenstva za praćenje provođenja Ugovora između Hrvatske i Slovenije o uređenju odnosa o ulaganjima korištenju i razgradnji Nuklearne elektrane Krško, sa slovenskom ministricom za infrastrukturu Alenkom Bratušek razgovarao  kako i gdje bi  nuklearni otpad iz Nuklearne elektrane Krško trebao pohranjen. Hrvatski ministar je spominjao lokaciju vojarne Čerkezovac pored Dvora na Uni kao lokaciju za skladište nuklearnog otpada.

A taj Čerkezovac na Trgovskoj gori koji je pored Une i u blizini državne granice sa BIH, nije prihvatljiva opcija za petrinjskog gradonačelnika Darinka Dumbovića koji je ujedno i saborski zastupnik  pa je tako na njegovu inicijativu danas u središtu Petrinje sazvana tiskovna konferecija ispred Zelene kuće – trgovine u kojoj svoje proizvode prodaju eko proizvođači s Banovine i koji smatraju da bi skladištenjem nuklearnog otpada u SMŽ mogli izgubiti kupce jer ih ne bi mogli uvjeriti da je to ekološki čisto područje.

Na tiskovnoj se još jednom čulo NE nuklearnom otpadu na Trgovskoj gori, a u znak protesta eko aktivisti su obukli zelene prsluke na kojima piše taj isti slogan –  NE nuklearnom otpadu i izrazili su želju da im se pridruže svi stanovnici SMŽ u borbi protiv izgradnje odlagališta nuklearnog otpada na Trgovskoj gori.

 

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here