Besplatni Wi-Fi u Petrinji

Priča stara puno godina kako će građani Petrinje imati besplatan pristup internetu ovih dana se opet aktuaizirala na novi način.Mnogi se sjećaju pokušaja postavljanja antena i pokušaja uspostave besplatne Wi-Fi mreže, a nema tome dugo gradske vlasti su najavljivale kad se Gradsko kupalište na Kupi obnavljalo da u sklopu toga ide i besplatan Wi-Fi. Ništa se od tog nije dogodilo, ali, eto, proteklo je puno vode Kupom i stigla nova obavijest. Evo što piše.

U gradu Petrinji uskoro besplatni Wi-Fi

Nakon uspješno izvršene prijave 7. studenog 2018.g. tvrtka Poslovne zone Petrinja d.o.o. u ime Grada Petrinje potpisala je u utorak, 22. siječnja 2019.g., Sporazum o dodjeli bespovratnih sredstava za program WiFi4EU, koji je raspisala Europska komisija.
Programom WiFi4EU promiče se uvođenje besplatnog Wi-Fi-a za građane i posjetitelje u javnim prostorima diljem Europe, s ciljem pokrivanja središta javnih okupljanja, a neke od točaka u gradu Petrinji bit će Trg hrvatskih branitelja, Strossmayerovo šetalište, Gradska tržnica, Gradsko kupalište, Rukometni stadion, Gradski nogometni stadion Mladost.
Putem programa WiFi4EU financira se oprema i troškovi postavljanja (točke za pristup internetu), a korisnik će plaćati za povezivost (internetska pretplata) i održavanje opreme tijekom najmanje tri godine.
Izgradnja WiFi infrastrukture (što uključuje i troškove opreme) sufinancirana je u 100 % iznosu, a potpora se ostvaruje u obliku vaučera vrijednosti 15 000 eura po prijavitelju, kojim će se plaćati navedena izgradnja i oprema.
U tijeku je odabir najpovoljnijeg operatera, a rok za završetak projekta je 18 mjeseci od dana potpisivanja Sporazuma o dodjeli bespovratnih sredstava.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here