Ovo popodne zadnjeg dana siječnja, u velikoj vijećnice Petrinje od podneva zasjeda Gradsko vijeće. Vodi ga potpredsjednik Nenad Radošević, jer je predsjednica Magdalena Komes bolesna, a Vijeće nema drugog potpredsjednika, nakon ostavke Petra Ćosića ( Most), koji je ipak na sjednici, ali kao vijećnik Skupštine Sisačko-moslavačke županije.
U odnosu na prethodna maratonsko duga zasjedanja s desetinama točaka dnevnog reda, današnja 20. sjednica ima samo deset tema, a počelo je, već uobičajeno, s aktualnim satom. U točno 60 minuta najviše pitanja postavljeno je gradonačelniku Darinku Dumboviću, koji je prihvatio prijedlog Željka Tonkovića (HDZ) o nadoknadi troškova vjerskog obreda i izrade osmrtnica za potpuno dostojanstveni pokop hrvatskih branitelja bez bližih članova obitelji. Suglasio se i s prijedlogom Nikole Bartulića (nezavisni) o dodijeli stipendija svim onim studentima koji su na poziv Grada podnijeli valjane dokumente. Zbog proširenja broja (sada je riješeno 44 zamolbi) preraspodjelom u proračunu trebat će 70.000 kuna. Prihvaćena je ideja Miroslava Petračića (HSS) o aktiviranju Odbora za promet u iznalaženju novih boljih i kvalitetnijih rješenja moto-vožnje i parkiranja po gradu, a gradonačelnik se suglasio s ovim vijećnikom, kako ne bi odabrao lokaciju budućeg studentskog doma na dijelovima igrališta i vrta OŠ Dragutina Tadijanovića.
Mihael Jurić (HDZ) je ukazao na razrovane ceste po Petrinji, novokopanje po trasama vodovoda i odvodnje, propadanje već saniranih asfaltiranih ulica i pitao tko će platiti ovakvu nestručnost. Objašnjavanja gradonačelnika o projektu Aglomeracije, dopunio je i Dubravko Pleša, voditelj cijelog posla, kao što je u odgovoru Luciji Gašpar -Šako (Most) o troškovima vodovoda Petrinja-Brest-Mala Gorica-Lekenik pojašnjenja dao Zoran Zechner, direktor gradskog poduzeća Privreda.
U dnevni red današnje sjednice izvanredno je na zahtijev 12 vijećnika dodana Informacija o aktualnim događanjima u svezi uspostave potencijalnog azilantskog naselja u Maloj Gorici, zbog čega nazočuju članovi Inicijative hrvatskih branitelja o neprihvaćanju ovakvog naselja Ivo Vranić-Buva, Mato Jelić-Trombon, Željko Bijelić i, kao vijećnik, Miljenko Bušić. O ovome će se raspravljati na kraju, a nakon Aktualnog sata razmatrano je stanje sigurnosti na području Grada u 2018. i sada se odrađuju ostale točke dnevnog reda.
Novinar: Antun Petračić

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here