Zabilježeno usput: Punjenje proračuna

Otkako je započela ova 2019. godina stanovnici Petrinje su primjetili (dovoljno je da sjednete ujutro na kavu u izlog kafića i sasvim sigurno ćete vidjeti) da policija svakodnevno “čisti” ulice od nepropisno parkiranih i zaustavljenih vozila u središtu grada, pa tako je za one vozače kojih i dalje ima, a koji “moraju” otići na brzinu do kladionice ili pekare ili bilo čega – taj naum postao pravi rulet. U svakom slučaju, puno ljudi se na društvenim mrežama žalilo na takvo ponašanje vozača, a sada je i policija oštrije krenula u akciju. I naravno, pune državni proračun.

Petrinjci još uvijek mogu biti sretni i uživaju u besplatnom parkiranju u cijelom gradu što se ne može reći za njihove susjede Siščane, gdje već godinama postoji naplata parkiranja u njihovom gradu i koja sasvim sigurno jako dobro puni njihov gradski proračun. Tri kune sat u prvoj i drugoj zoni – nakupi se toga mjesečno – evo i cjenika http://komunalac-sisak.hr/portfolio-posts/naplata-parkiranja/

A doslovce zabilježeno usput je ova crtica iz života. Prelazeći Stari most primjetili smo djelatnika Komunaca koji se brine o parkiralištima kako je na tamošnjem parkiralištu koji spada pod Prvu zonu upravo ostavio obavijest  vlasniku parkiranog vozila. Što se dogodilo ne znamo, ali to je izgledalo ovako. Djelatnik je napisao obavijest, postavio na vozilo, fotografirao mobitelom i otišao dalje. Čovjek samo radi svoj posao.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here