Mali sisački hokejaši u Sarajevu

Autor: Marjan Gašljević

Danas, 1. veljače 2019. ispred sisačke „Ledene dvorane“ ispratili smo male hokejaše KHL Sisak na hokejaški turnir u Sarajevo. Naime 2. i 3. veljače u Sarajevu se igra hokejaški turnir „Happy hockey days 2019.“ na kojem se natječu mali hokejaši iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Češke, Srbije i Bosne i Hercegovine. Ovaj popularni regionalni turnir za djecu, u svom devetom izdanju, imati će pravu svečanu olimpijsku atmosferu. Na turniru će se natjecati ukupno 14 ekipa Male ( U-8 ) i Velike škole ( U-10 ) hokeja. Hrvatsku na turniru pored KHL Sisak predstavljaju i hokejaški klubovi Mladost i Zagreb.
Na parkiralištu Ledene dvorane okupili su se mali hokejaši koje su došli ispratiti njihovi članovi obitelji. Naravno, uzbuđenja nije nedostajalo. Nestrpljivo se čakao autobus koji će ih odvesti na turnir u Sarajevo. Treneri su strpljivo okupljali male hokejaše, slagali torbe s opremom i osobnim stvarima. Većini malih hokejaša od njih 33 koliko ih je krenulo na put po prvi će puta dulje vrijeme biti razdvojeni od roditelja pa je uzbuđenje utoliko veće, a emocije su posebno proradile i kod jednih i kod drugih u trenutku kada je krenulo smještanje u autobus. U svakom slučaju ovo putovanje i natjecanje veliki je doživljaj za male hokejaše koji neumorno treniraju da bi na turniru vidjeli koju su razinu športske umješnosti dosegli u športskom natjecanju s vršnjacima iz drugih zemalja i klubova.
Kako nam je rekao trener Rožanković utakmice će se igrati u poznatoj sarajevskoj sportskoj dvorani „Juan Antonio Samaranch“ poznatijoj kao „Zetra“, a smještaj je osiguran u hotelu s 3 zvjezdice. Igrači Velike škole s utakmicama započinju 2. veljače u 9.00 sati, a Mala škola počinje u 14.15 sati tako da će najmlađi uzrast imati priliku razgledati Sarajevo uz obavezan obilazak Baščaršije gdje se, neki, nadaju i raduju kušati poznate ćevape.
O događanjima i rezultatima te impresijama svakako će mo pisati idućih dana. Sami rezultati izraženi u brojkama, i ako ne nevažni, nisu najvažniji, mislim da je najvažnije u cijelom događanju sudjelovanje malih hokejaša na ovom turniru i predstavljanje Hrvatske i Siska kroz ovaj zahtjevan i popularan sport.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here