Dino šeta Kanižom – sve dok je njegovih prijatelja

Autor:Miroslav Šantek Cobra

Kao da si još jučer šetao svojom Kanižom

a već te deset godina nema

sjećanja ne blijede prijatelju

nada ostaje

da ćemo se jednom među zvijezdama sresti

Tako piše na majicama tiskanim u čast i sjećanje na petrinjskog sportaša mladića, koji je tek započeo svoj život i koji je tragišnim slučajem preminuo zadnjeg dana siječnja 2009. Zvao se Dino Koljaja, a njegovi prijatelji iz tog petrinjskog kvarta Kaniža ga nikad nisu zaboravili. Organizirali su memorijalni malonogometni turnir s njegovim imenom koji se odigrava u ovo vrijeme već godinama. Ovo je doista rijedak slučaj da netko zauvijek živi sve dok je njegovih prijatelja.

Tako su i danas u sportskoj dvorani Srednje škole Petrinja okupili se Petrinjci i u tri ekipe: Kaniža Mladi, Kaniža Stari i Dinini prijatelji iz razreda, zaigrali mali nogomet i natjecanje u bacanju na koš „trice“. Izradili su i zahvalnice, medalje i pehare za sve sudionike i za one najbolje, a u ovom slučaju rezultat utakmica uopće nije važan. Svi su pobjednici. Svi oni igraju za Dinu.

Kao i svake godine uz građane ovom memorijalnom turniru prisustvuju i članovi Dinine obitelji:majka Miljenka, otac Branislav, sestra Doris i baka i djed.

Sve dok ovi ljudi žive i Dino šeta svojom Kanižom. I cijelom Petrinjom.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here