Autor: Marjan Gašljević

Noćas oko ponoći mali hokejaši KHL Sisak, U-8 i U-10, vratili su se iz Sarajeva. U sarajevskoj „Zetri“, sada Sportska dvorana „Juan Antonio Samaranch“ sudjelovali su 2. i 3. veljače na međunarodnom hokejaškom turniru „Happy hockey days 2019“ te u konkurenciji oko 500 vršnjaka iz hokejaškoh klubova Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Srbije te domaćina BiH postigi izvrsni rezultat.
Hokejaši Male škole U-8 KHL Sisak u konkurenciji 13 klubova postigli su izvrsno 4. mjesto dok su hokejaši Velike škole U-10 u konkurenciji 18 klubova postigli isto tako izvrsno 5. mjesto.
Ovaj turnir u sarajevskoj sportskoj dvorani „Zetra“ odigran je u organizaciji Hokejaškog saveza BiH kojima je bio ujedno i probno organizacijski događaj za EYOF 2019. ( Europski zimski omladisnki olimpijski festival 2019. ). Turnir je odigran u visokoj organizacijskoj razini a mali hokejaši dali su poseban doprinos prikazavši zavidnu razinu umješnosti u hokejskoj igri ali i ponašanju na terenu i van terena.
Za male sisačke hokejaše KHL Sisak odlazak na turnir i sam turnir poseban su doživljaj u kojem su uživali „punim plućima“ prikazavši vrhunsku igru i pripremljenost. Za igrače, a posebno trenere KHL Sisak turnir je bio mjesto gdje su mogli vidjeti na kojoj su razini hokejaške igre te se uspoređivati s vršnjacima iz zemalja okruženja posebno Slovencima gdje je tradicija hokeja na najvišoj razini. Sve ljubitelje hokeja i KHL Sisak svakako raduje činjenica da je naša mladost, naša hokejaška budućnost, u samom vrhu hokejske umjenosti te se potpuno ravnopravno mogu u hokejaškoj igri nositi sa svojim vršnjacima iz okruženja. Ovo saznanje daje nadu za budućnost vrhunskog hokeja u Sisku ali i u Hrvatskoj jer će biti omogućena kvalitetna selekcije među većem broju igrača. Da bi dobili kvalitetnog hokejaša s igračem je nužno kvalitetno raditi od najmlađeg uzrasta, a na ovom turniru smo vidjeli da „materijal“ imamo te je nužno samo biti strpljiv i radišan slijedećih godina za što je potrebna svekolika potpora svih koji vole hokej ali i svoj Grad.
Mali su hokejaši, dakle, predstavili svoj Grad u najboljem svjetlu na nama ostalima a posebno njihovim roditeljima je sada da budemo strpljivi, treniramo, a rezultati će dolaziti iz turnira u turnir koji su pred nama jer smo se ovim uspješnim i kvalitetnim nastupom „predbilježili“ kod organizatora turnira u zemljama okruženja.
Svakako je potrebno spomenuti i trenere i njihove pomoćnike koji, ne samo da malce uče vještini hokejaške igre, uče i paze na svoje male igraće u svim situacijama jer je na njihovim leđima velik teret odgovornosti kada im roditelji na višednevnu brigu povjere dječicu i mađu od 6 godina. Pored brige za malce Klub će nastaviti s školovanjem i trenera s čim će se, svakako, povećati kvaliteta treniranja, a tim i sam igre.
Uz čestitke hokejašima Male i Velike škole hokeja KHL Sisak te njihovim trenerima s nestrpljenjem čekamo pratiti ih u novim natjecanjima i pobjedama, naravno.

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here