PS portal se čita na svim dijelovima zemaljske kugle –  ako netko misli da je zemlja ravna ploča, onda i ploče, a nerijetko daje medijski prostor krajevima i događajima koji baš i nemaju neku šansu da dođu u medije. Tako nam je stigla zanimljiva priča od zamjenice ravnateljice OŠ Gvozd Natalije Klarić.

 

Prva Noć muzeja u Osnovnoj školi Gvozd

 

Učitelji i učenici Osnovne škole Gvozd upustili su se u avanturu obilježavanja manifestacije Noć muzeja. Pomalo u brizi i strahu kako će se sve odvijati i hoće li se ostvariti sve zadane teme i ciljevi, jer organiziraju po prvi puta ovako nešto, oduševljenje ne jenjava ni nakon vikenda.

Izložba je bila podijeljena u četiri različita vremenska razdoblja, Egipat, srednji vijek, Turci Osmanlije te razvoj tehnologije u 20.stoljeću. Sva su vremenska razdoblja bila uređena i podijeljena u četiri učionice s mnoštvom izložaka i radionica vezanih uz pojedino vremensko razdoblje. Sve izloženo, prikazano i ponuđeno pripremili su učenici zajedno sa svim učiteljima, volonterkama iz Suncokreta  i ostalim djelatnicima Škole.

Uz samu izložbu, u holu škole bila je prezentirana i hrana vezana uz ista razdoblja te nakon svega imali smo i natjecanje u nekim možda zaboravljenim, ali rado viđenim i prisjećenim igrama  u kojoj su se učenici okušali u potezanju konopa, kamena s ramena, skakanju u vrećama i sličnim igrama. Ne samo učenici, već su se učitelji i roditelji usudili odmjeriti snage jedni s drugima. Na sreću, učitelji su pobijedili.

Ova manifestacija je polučila mnoštvo pozitivnih reakcija iz okoline i rastanak je završio zaključkom kako obilježavanje Noći muzeja mora postati tradicija u našoj Školi.

 

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here