Matica hrvatska Sisak poziva vas na otvaranje izložbe grafika U sjećanje – Ivan Antolčić (1928. – 2019.), u petak, 8. veljače s početkom u 18 h, Matica hrvatska Sisak, Rimska 9.

Pokrovitelj izložbe je Županija Sisačko-moslavačka.

Ivan Antolčić (Komarevo, 15. svibnja 1928. – Zagreb, 29. siječnja 2019.), hrvatski je kipar, grafičar, scenograf, crtač, slikar, dizajner i ilustrator. Izrađivao reljefe, serigrafije, medalje, plakete. Bio je grafički dizajner kazališnih plakate, oblikovao je kazališne zastore, slikao je štafelajne i oltarne slike.

Ivica Antolčić u svoje bogato likovno stvaralaštvo čvrsto je utkao podneblje i tradiciju rodnog Komareva i Siska. Grafike koje su postavljene na izložbi upravo svjedoče o takvim motivima: narodne nošnje, pletene košare, korablje, stabla i ptice stvaraju ugođaj sretnog djetinjstva i pričaju priču o sretnom čovjeku, našem Ivici, nasmijanom čovjeku koji je donosio radost gdje god se pojavio. Tu radost donosio je i u našu Maticu hrvatsku u Sisku čiji je bio ne samo član, već čovjek koji je poticao na rad i stvaralaštvo.
“Svi smo u životu imali svoje stablo na koje smo se htjeli popeti i osvojiti ga ili se pod njega ili u njega skloniti”. Ti si dragi Ivice bio naše drvo ispod kojega smo se sklanjali od mnogih nedaća. Hvala ti, nedostaješ!

Đurđica Vuković, dopredsjednica

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here