Inicijativi branitelja Grada Petrinje pristupili Žažina i Petrovac: U Brestu Pokupskom u subotu zbor građana i potpisivanje peticije protiv izgradnje Prihvatilišta za azilante u Maloj Gorici

Napuštene barake nekdašnjeg prognaničkog nselja Mala Gorica. Foto: Miroslav Šantek Cobra

U prostorijama Udruge veterana Domovinskog rata Grada Petrinje u Gajevoj ulici održan je sastanak Inicijative, a uz članove Inicijativnog odbora sudjelovali su predsjednik Mjesnog odbora Žažina Ivica Skrbin i predstavnik mještana Petrovca, Mario Kovač. Obojica su dali potporu Inicijativi, te naglasili da će o svemu izvijestiti svoje mještane kako bi se Inicijativa proširila na sva okolna mjesta, odnosno kako bi njihovi mještani dobili potpunu informaciju o intenciji gradnje Centra za azilante u Maloj Gorici od strane MUP-a RH i informaciju o aktivnostima Inicijative za sprečavanje izgradnje navedenog centra.

Na sastanku je potvrđeno i detaljno dogovoreno održavanje javne tribine ove subote, 9. veljače 2019. u 18 sati, u Društvenom domu u Brestu Pokupskom. Članovi Inicijative upoznat će građane o svim dostupnim informacijama vezanim za projekt “Uspostave infrastrukture i jačanje kapaciteta Prihvatilišta za tražitelje azila u Maloj Gorici“ u okviru Fonda za azil, migracije i integraciju, Uprave za upravne i inspekcijske poslove Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske.
Istovremeno, građanima će biti ponuđeno potpisivanje peticije protiv izgradnje i realizacije navedenog projekta.

Inicijativa branitelja Grada Petrinje

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here