Čudo u Matici hrvatskoj Sisak

Izložba U sjećanje- Ivan Antolčić, 8.veljače 2019.

Kazao si dragi Ivica: “Svi smo u životu imali svoje stablo na koje smo se htjeli popeti i osvojiti ga ili se pod njega ili u njega skloniti”. Ti si večeras bio naše stablo ispod kojega smo se sklonili u radosti sjećanje na tebe i na tvoju veličanstvenu umjetnost. Najljepše je to što je pod tim stablom , poslije popodnevne nastave došla mladost, naši učenici, gimnazijalci kojima smo odmah podijelili tortice. Da, na samom početku da se okrijepe i da mogu slušati nadahnuto kazivanje dr. Borisa Vrge, koji je zagledan u tvoje radove i u nas govorio o tvome mladenačkom dvorištu u Komarevu iz kojega si crpio motive dajući nam ih u savršenoj slici, grafici, skulpturi ili u ilustraciji. Mlade je Boris podučio i o svilotisku, sitotisku i drugome a oni stisnuti ko u košnici začuđeno slušali. Bio je tu i Ivan Novak kolega grafičar koji je postavio izložbu.
Bilo nas je puno, neki su morali i vani stajati ispred tvoje Matice hrvatske Sisak, čiji si bio član, čekajući red da uđu.
Pjesnikinja Bisreka Goleš Glasnović govorila je emotivno o vašem prijateljstvo o tvojoj radosti kad si pogledao korice zadnjih Riječi a na njima pjesma posvećena tebi i Ferdi Ćusu. Slavko Jendričko se razbolio, ali poslao je pjesmu posvećenu tebi da je pročitamo. Čitala je Franka, tek je stigla s kolegicama i kolegama iz škole i odmah je prihvatila izazov. Bila je sjajna! Nakon nje naš dožupan, tvoj imenjak, Ivan Celjak inventivno je zaokružio govorenje o tebi: dobrom čovjeku i velikom umjetniku te je otvorio izložbu.
Došle su mnoge Siščanke i Siščani, tvoji prijatelji i susjedi iz Komareva…svi smo bili stisnuti pod tvojim stablom i u mislima s tobom! Hvala za sve što si nam darovao, sklonjeni u krošnju tvoga stabla hrabro prkosimo nedaćama!

Matica hrvatska Sisak.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here