U Društvenom domu Bresta Pokupskog sinoć, u subotu 9. veljače 2019., održana je javna tribina u organizaciji Inicijative branitelja Grada Petrinje protiv izgradnje Centra za prihvat i smještaj azilanata u Maloj Gorici.

Ovom drugom u nizu javnih tribina, koje će Inicijativa organizirati u narednom razdoblju, mještane Bresta Pokupskog i Male Gorice i ostale nazočne, informiralo se o svim događajima u proteklom vremenu koji su vezani s intencijom izgradnje Centra za azilante, kao i sa svim činjenicama kada, kako i pod kojim uvjetima je MUP-RH odlučio na lokaciji bivšeg prognaničkog naselja Mala Gorica izgraditi Centar za prihvat i smještaj azilanata.

Na samom početku javne tribine, uz izlaganje hrvatskog branitelja i RVI Ive Vranića, član Inicijative Miljenko Bušić, nezavisni vijećnik Gradskog vijeća Grada Petrinje, je izjavio da ova akcija branitelja Grada Petrinje nema nikakvu političku pozadinu, ne podupire niti jednu političku opciju i neće će nikome dozvoliti da djelovanjem u okviru ove Inicijative javno promovira bilo koju političku stranku.

Na skupu šezdesetak mještana Male Gorice i Bresta Pokupskog, pored ostalog govorilo se i o potencijalnim negativnim konotacija koje bi za lokalno stanovništvo izazvala izgradnja navedenog centra. Također je sinoć započeto potpisivanje peticije protiv izgradnje Centra za azilante, a svojim potpisom i odlučnim NE odmah je podržalo 60-tak nazočnih.

U Brestu je ujedno, kao sljedeća aktivnost Inicijative, najavljena javna tribina koja će se na poziv mještana Žažine (petorica su i nazočila zboru u Brestu) tijekom idućeg tjedna održati u Društvenom domu Žažina. O točnom terminu ove nove javne tribine javnost ćemo izvijestiti putem lokalnih medija i društvenih mreža.

Inicijativa branitelja Grada Petrinje
( Foto: Antun Petračić)

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here