Valentinovo u kratkim rukavima

Na sisačkom Naselju, na velikoj ravnici okupan suncem bode u oči veliki jumbo plakat s božićnom kuglicom koja visi s grančice bora. Tu je i prigodna poruka. Dvije sisačke dame; Ivana Krčelić i Kristina Ikić Baniček mi žele Sretan Božić i Novu godinu. Baš lijepo od njih. Ali danas je Valentinovo. Puno vode je prošlo Kupom i Savom od ovih događaja, a oni su još uvijek živi na plakatima. A pored Kupe ispod Starog mosta jedna vrlo atraktivna dama je sjela na betonsku ploču, otvorila laptop i surfa ispod sunčanog neba i vrućeg vjetra dok njena dva psa traže osvježenje u Kupi i trku zelenim nasipom. Kad joj je bilo dosta Valentinovske idile, potrpala je pse u automobil i otišla. Samo je ekipa ribiča ostala na svom zadatku.

Sve je lako kad si mlad – zaurlao je Davorin Bogović, pjevač zagrebačke grupe Prljavo kazalište na njihovom za mnoge (a bogami i za mene) zadnjem dobrom albumu Korak od sna. Svako odijelo dobro ti stoji, baš te briga s kim ćeš leći… Nekako paše mlada djevojka u majici kratkih rukava koja je prošla tako odjevena danas, 14. veljače uz te stihove. Usred zime – zime koja to nije. Jedan stari ratnik iz prošlog rata je došao raspraviti nešto u obližnjoj banci. Ali banka uvijek pobjeđuje, čini se da se mu je uzaludan trud. Jedan sredovječni gospodin nosi u ruci veliku ružu. Sjetio se svoje ljubavi na ovaj ljubavni dan.I mnoge žene hodaju sunčanim ulicama s ružama u rukama.Lijepo je vidjeti da ih se netko sjetio, da netko misli na njih. Što nam ostaje u ovom ludom svijetu osim ljubavi? I konobarica u kafiću je dobila svoju ružu. Mada veli naglas da nema dečka, stoji ispod crvenih balona u obliku srca i neumorno služi goste.

Terase kafića uz Kupu su se napunile. Čini se kao da je kraj ožujka ili početak travnja. Toplo je i sanjivo. Tko može, izlazi na ovaj ugodan dan i sunčano popodne. Jer sutra već sve može biti potpuno drugačije. Veljača je to.

 

 

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here