Monika Dodoš i njena ljubimica Pixy

U petrinjskoj ulici Brezje, u maloj kući živi mlada fizioterapeutkinja Monika Dodoš. Ovog Valentinovog je dobila najdraži poklon – njena ljubimica , tigrasta mačka po imenu Pixy je vraćena kući. Sreća opet živi u tom dvorištu.

Ali do prije nekoliko dana situacija je bila potpuno crna. No, krenimo ispočetka. Monika je jedna od onih ljudi koji jednostavno vole životinje i ne mogu proći mirno kad vide neku napuštenu, izgladnjelu i prestrašenu životinju na cesti. Prije nekoliko godina ispred jednog kafića automobil je udario malog bijelog psa kojem nisu davali velike šanse za preživljavanje. Monika ga je uzela i odnijela kući. Brinula se o njemu i Roki je prizdravio, ponovno stao na svoje noge i bio zahvalan svojoj gazdarici. No, ubrzo se uspostavilo da pas boluje od epilepsije, pa je Monika pozvala veterinara koji je propisao terapiju i lijekove koje i danas koristi.

A prije pet mjeseci u njen život je upao jedan mali život tek okoćene mačke koju je Monika othranila na dudu i koju je strašno zavoljela. Mačka se zove Pixy i vrlo brzo se uspostavilo da jako dobro terapeutski djeluje na Rokijevu bolest. Postali su nerazdvojni par, a Pixy je uredno živjela i spavala s Monikom u kući. A onda je nestala.

Mačke jednostavno nije bilo. Shvatila je (a poslije i čula) da su je uzela djeca koja pored njene kuće svaki dan idu u obližnju Osnovnu školu Dragutina Tadijanovića, da su se igrali s njom na igralištu i ostavili je. Monika je pretražila cijeli teren, raspitivala se, ali ju nije našla. Isprintala je njenu fotografiju i podatke u kojima piše da ju traži i da joj nedostaje, a plakate je polijepila u blizini škole i postavila objavu digitalno na facebooku.

Dani su prolazili i ništa se nije dogodilo, a onda je odjednom Pixy skočila na svoj prozor.Vratila se kući. Uzela ju je neka djevojčica i odnijela svojoj kući, a kad je pročitala na plakatu objavu da se Pixy traži, uz pratnju majke ju je donijela do Monikinog dvorišta.

Ova priča se završila sretno. Bilo bi dobro kad bi se sve priče o nestalim životinjama i vlasnicima koji ih traže završile baš na ovaj način.

 

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here