Počele vatrogasne skupštine: DVD Hrastovica jedino bez spremišta za vozilo i opremu, očekuju polaganje kamena temeljca

U Vatrogasnoj zajednici Grada Petrinje ( sastavljena je od devet društva i Javne postrojbe sa 686 članova, među kojima 125 ispitanih vatrogasaca) počele su redovite zimske godišnje izvještajne skupštine. Prvi su startali gasitelji-dragovoljci Hrastovice, koji na svome području lani nisu imali ni jedan požar, ali su provodili razne korisne aktivnosti.
Zapovjednik ovog DVD Ivica Šulentić navodi višekratno uređenje prostora oko seoskog doma i župne crkve sv. Bartola, u čijim su događanjima i sami sudjelovali. Pomoglo se obiteljima stradalima od elementarne nepogode u Hrvatskoj Kostajnici, za izleta na Plitvička jezera posjetili su spomenik Josipa Jovića, prve hrvatske žrtve Domovinskog rata, sudjelovali u glavnom godišnjem državnom vatrogasnom hodočašću u Mariji Bistrici, za pet DVD organizirali Prve vatrogasne sportske igre, osnovali podmladak…
Hrastovačkim vatrogascima „gorući“ je problem što jedini u cijeloj Zajednici nemaju spremište za smještaj vozila i opreme, a ove godine konačno se očekuje početak rješavanja. Gošća Skupštine, vijećnica iz Hrastovice u Gradskom vijeću Petrinje Ljubica Sodić izvijestila je o riješenom otkupu zemljišta-gradilišta, a isto potvrdio i predsjednik Vatrogasne zajednice Ivan Palaić, uz dodatak kako su u proračunu Grada osigurana sredstva za tu namjenu i „ove godine očekujemo polaganje kamena temeljca“, kazao je u Hrastovici.


Predsjednik ovog društva Josip Karaga uručio je zahvalnice prijateljima, sponzorima i donatorima, a pohvalnicama su nagrađena i djeca za doprinos njihovom DVD. Uz Lj. Sodić, svojim Hrastovčanima obratili su se predsjednik Vijeća MO Ivica Sigur, u ime Planinarskog društva Sv. Duh i NK Sloga Damir Knežić i predsjednica KUD Hrastovačka gora Ljiljana Sigur, te gosti iz drugih udruga.
Po rasporedu Vatrogasne zajednice Grada Petrinje od sredine ožujka nastavit će se održavanje sličnih skupština ostalih DVD (Budičine, Taborišta, Gora, Graberja, Nebojana, Prnjavora Čuntićkoga, Mošćenice i Petrinje), a u samoj Hrastovici slijede godišnji skupovi ostale četiri seoske udruge. Već danas, u nedjelju, proteklu sezonu ocijenit će nogometaši, idući vikend skupštine će imati KUD-ovci i skijaši Vrela, a također i planinari, čime će svoje obveze obaviti svih pet udruga u ovom selu. Po njima je mala Hrastovica velika, posebna, izdvaja se nadaleko, ne samo na području Grada Petrinje.
Novinar: Antun Petračić

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here