Dva dana sisačke pucnjave

U Sisku je 16. i 17. veljače u dvorani O.Š. 22 lipanj održano Prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke u gađanju zračnim oružjem po ISSF programu i 5. kolo A i B lige. Na žalost organizatora, ŠSK “HVIDR-a SISAK” nije srušen ni jedan državni rekord, ali iznenađenja je bilo u gotovo svim disciplinama.

U gađanju zračnom puškom pobjednik je Miran Maričić iz SK “Bjelovar 1874”. Miran je inače nosioc brončane medalje sa prošlog Svjetskog prvenstva, dok je 2. mjesto osvojio Petar Gorša iz SK “Dalmacijacement” Solin, aktuelni viceprvak svijeta!! Brončanu medalju je osvojio Borna Petanjek iz SK “Končar 1786” Zagreb, jedan od nada Hrvatskog i svjetskog streljaštva puškom.

Ni u konkurenciji seniorki nije prošlo bez uzbuđenja. Prvakinja Hrvatske je mlada Estera Herceg iz SK “Končar 1786” Zagreb ispred puno iskusnijih kolegica Tanje Perec iz SK “Varaždin” koja je osvojila 2. mjesto i brončane Snježane Pejčić iz SK “Lokomotiva” Rijeka.

Domaćini, kojima zbog naporne organizacije, rezultat i nije bio prioritet zauzeli su niža mjesta od onih koja smo navikli. Najuspješniji je bio Dragan Krnjajić 46. mjesto, odmah iza njega se plasirao Tihomir Ilijević, dok je Tomislav Perak zauzeo 51. mjesto.Ni djevojke nisu izdržale teret domače publike pa su zauzele, Tea Ilijević 54. mjesto, Mirta Ilijević 56. , a Nikolina Knežić 57. mjesto.

Ženska ekipa kluba osvojila je planirano 6. mjesto u A ligi te je tim rezultatom ostala u najjačoj ligi države i 11 sezonu. Muška ekipa u B ligi, iako je imala realnu priliku osvojiti 5. mjesto, kiksom u posljednjem kolu ipak osvaja 6. mjesto, što je napredak za tri mjesta u odnosu na prošlu sezonu.

Nedjelja je bila namijenjena pištoljašima, a najuspješniji senior je bio Željko Posavec iz SK Dalmacijacement” Solin, srebro je osvojio Uroš Kačevenda iz SK “Osijek 1784”, dok je broncu u Mihovljan odnio Hrvoje Marčec iz SK “Sloboda”.

U konkurenciji seniorki najuspješnija je bila Matea Omazić iz SK “Dalmacijacement” Solin, drugo mjesto osvaja Marijana Matea Štrbac iz SK “Osijek 1784”, a brončanu medalju Lana Špirelja iz SK “Špiro” Zagreb.

Jedina domaća pištoljašica, Ivana Medved, odradila je pristojan meč i zauzela 22. mjesto.

Može se uočiti uzorak pobjednika iz velikih centara, Zagreb, Split i Osijek. Na žalos kao i u svim sportovima, uloženo se vraća dobrim rezultatima.

Za PS portal trener Tihomir Ilijević

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here