Još jedan uspješan turnir malih hokejaša KHL Sisak

Autor: Marjan Gašljević

U suorganizaciji Hokejaškog saveza grada Zagreba i zagrebačkog Hokejaškog kluba Mladost 16. i 17. veljače odigran je međunarodni hokejaški turnir. Turnir je igran na klizalištu zagrebačkog Velesajma uz sudjelovanje 20 ekipa iz 7 zemalja okruženja. Među sudionicima iz Slovenije, BiH, Srbije, Slovačke, Mađarske, Austrije i domaćih ekipa na turniru su igrali i hokejaši Male škole hokeja U-8 i Velike škole hokeja U-10 KHL Sisak.
Turnir nije bio natjecateljskog tipa kako je naglasio organizator tako du su „pobjedili svi sudionici turnira“ što ne znači da u odigranim utakmicama malih hokejaša nije bilo „vatre“, „ginulo“ se za svaki pak, za svaku poziciju i gol.
U pauzama između utakmica dok su roditelji, pratitelji i treneri malih hokejaša ispijali kavice i komentirali događanja mali hokejaši neovisno o oznakama na dresovima su se družili igrajući razičite trenutno osmišljene igre u i oko dvorane što je još jedna dodana vrijednost ovakvih susreta.
Mali sisački hokejaši su u utakmicama ali i u druženjima u pauzama su se pokazali kao pravi mali ambasadori svog Grada primjerenim ponašanjem, a na sportskom terenu zavidnom vještinom igre te pristupom. U mnogim odigranim utakmicama bilo je pobjeda, poraza i nerješenih rezultata a svaki rezultat pozdravljen je od mnogobrojnih gledatelja ali i igrača.
Na žalost, ne mogu prešutjeti prvenstveno s ciljem da se isto popravi, pozitivna događanja i dobru vibru koju su pružili mali hokejaši nije u cjelosti popratio organizator. Naime, mislim da nije bilo primjereno, nekoliko klubova sudionika nisu imali na raspolaganju svalačionece pa su se mali hokejaši morali presvlačiti neposredno uz led na otvorenom dijelu dvorane gdje su im ostajale i stvari i oprema. Isto tako u više je navrata iz nepoznatih razloga mijenjan raspored igranja tako da su djeca i po više od sat vremena čekala u kompletnoj opremi svoju utakmicu.
I ako turnir nije bio natjecateljskog tipa ponovila se stara boljka nekih klubova da u utakmicu „švercaju“ starije igrače. Ovakav postupak prvenstveno narušava sigurnost hokejaša jer u ovom najbržem sportu s mnogo fizičkih kontakata vrlo je ružno bilo za vidjeti gdje, recimo, desetogodišnjak „nasrće“ na petogodišnjaka. Upravo radi zašite igrača uzrasti su podjeljeni. Sigurnost učesnika pa i nekorektnost organizatora iskazana je i u suđenju koje je povjereno starijim uzrastima kluba organizatora koji često nisu reagirali na situacije u kojima može doći do ozljede igrača ne prepoznavši ih ali i prilikom bacanja paka poslije prekida kada su „slučajno“ uvijek bacali „svojima“. Djeca vide ovakva ponašanja pa je poslije utakmica bilo i suza ali i situacija kada su treneri zbog „težih“ startova iznosili svoje igrače s leda.
U nadi da će se ovi problemi nadići prvenstveno radi zaštite djece očekujemo naredne turnire a posebno se radujemo najavi da će se jedan sličan odigrati i u Sisku krajem travnja ove godine.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here