Planovi NK Sloge iz Hrastovice: Na proljeće učvršćuju vodeće mjesto 3. Županijske lige, proslavit će 70. godina nogometa

U 3. ligi Nogometnog saveza Sisačko-moslavačke županije seniori NK Sloge iz Hrastovice upravo „prezimljuju“ na prvom mjestu i u velikim su planovima na kraju sezone postati prvaci te preseliti u 2. Ligu naše županije.
Ovakav plan iskazan je na godišnjoj izvještajnoj i izbornoj skupštini ovog kluba, uz jednaki optimizam i s financiranjem njihova tri uzrasta, jer vjeruju u novčanu sigurnost i redovitost transfera iz Petrinjskog sportskog saveza.
Trener prve momčadi Marcel Sova kaže kako imaju kvalitetne igrače s kojima na svome terenu, popularnoj Šoder-grabi kraj Petrinjčice, na proljeće mogu ponoviti jesenske rezultate. Ugradnjom javne rasvjete za polovicu igrališta moguće im je i noćno treniranje, na čemu osobito zahvaljuju gradonačelniku Petrinje Darinku Dumboviću. Od proljeća će sami održavati travnjak i okoliš igrališta, što je nova obveza kluba.
Nogomet u Hrastovici organizirano se igra od 1949. i ova jubilarna 70. obljetnica misli se posebno obilježiti, a organizirati i tradicionalni turnir za blagdan sela, zaštitnika sv. Bartola.
Jednoglasjem članova kluba izabrano je novo-staro vodstvo NK Sloge: ponovo je predsjednik Damir Knežić, dopredsjednik Željko Starčević, tajnica Ivona Marić, a u Izvršnom odboru (uz svakog konkretno pojedinačno zaduženje) još su Zdravko Boršić, Domagoj Sigur, Robert Radman, Matija Mandić, Mirko Čulig, Mislav Grbešić, Antun Kolarić, Mirko Pranjić…
Skupštini su se obratili predstavnik NS SMŽ Davor Bjelanović, predsjednik VMO Ivica Sigur, vijećnica u Gradskom vijeću Petrinje Ljubica Sodić, iz Skijaškog kluba Vrelo Mladen Korečić i DVD Josip Karaga.


Uz usmene pohvale igračima, trenerima i dosadašnjem vodstvu, Damir Knežić je u ime cijelog kluba uručio zahvalnicu mještanki Mariji Langrzik, rođenoj Karaga. U mladosti sportašica (rukometašica i odbojkašica) od svoje inozemne mirovine već je tri puta novčano pomogla podmladak i juniore ovoga kluba.
–Donirat ću im još – rekla je 81-godišnja baka, povratnica u rodnu Hrastovicu nakon 30 godina rada u Njemačkoj.
Novinar: Antun Petračić

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here