Kreće izgradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda – danas su potpisani ugovori

Ugovor za izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda (UPOV) aglomeracije Petrinja i pristupnih cesta potpisali su danas u Velikoj vijećnici Grada Petrinje Zoran Zechner, direktor Privrede d.o.o. i predstavnik zajednice ponuditelja Martin Atzwanger.
Izgradnja UPOV-a je dio EU projekta „Poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Petrinja“. Zajednicu ponuditelja čine talijanska firma Atzwanger SpA Bolzano; Elektrocentar Petek d.o.o. iz Ivanić Grada; Petrol prom d.o.o. iz Petrinje te Eko – loko d.o.o. iz Slovenije. Potpisivanju su uz brojne uvažene goste prisustvovali i Gianluca di Felice, gospodarski i trgovinski ataše pri Veleposlanstvu Talijanske Republike u Republici Hrvatskoj, Elizabeta Kos, pomoćnica ministra zaštite okoliša i energetike te Zoran Đuroković, generalni direktor Hrvatskih voda i domaćin petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović.
Vrijednost ugovorenih radova je 65.309.710,00 kuna s PDV-om, trajanje radova je 2,5 godina. Izgradnjom uređaja za pročišćavanje otpadnih voda pročistiti će se sve prikupljene otpadne vode javnog sustava odvodnje aglomeracije Petrinja odnosno stanovništva i privrednih subjekata, kao i prikupljene otpadne vode iz septičkih jama. Na taj način postiže se usklađivanje s Direktivom o pročišćavanju komunalnih otpadnih voda u svrhu postizanja i očuvanje dobrog stanja voda što je preuzeta obveza prilikom ulaska RH u Europsku uniju.

petrinjahr

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here