Prekrasna cesta

Autor: Miroslav Šantek Cobra

Jesu li u ljeto 1969. Ameri sletjeli na Mjesec i zabili svoju zastavu u njega ili je sve to snimljeno u nekom studiju na Zemlji je tema kojom se već dugo na bespućima interneta bave i o njoj raspravljaju mnogi teoretičari zavjera. Ali jedno je tu sigurno – taj Mjesec je pun rupa. Rupa na rupi. Tko gore održava ceste i površinu, tko je zadužen za taj problem i pod čijom su ingerencijom – ne zna se.

Ali tu dolje, kod nas na Zemlji postoji jedna makadamska cesta koja nikad nije dobila priliku da ju prekriju asfaltom već ju stalno krpaju zemljom. U Županijskom uredu za ceste je zavedena kao lokalna cesta Mate Bučara koja iz Petrinje vodi prema selu Cepeliš. Onim starim putem preko nekadašnje Vile. I ovih dana izgleda kao da spaja neke gradove na Mjesecu. Prekrasno more dubokih rupa se pojavilo, taman iza zavoja da ne možete baš na brzinu stati i puževim korakom prijeći preko njih. Ali i u tom slučaju – autolimari i automehaničari trljaju ruke. Posla ima.

Jedan mladi dečko u zlatnom Citroenu Saxo je jedan od (ne)sretnika koji njome prometuje. Prošao je pored mene kad sam snimao ovaj prekrasan prizor.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here