Punk zimnica” u Skwhatu ove subote!

Jedna od članica Koordinacije udruga mladih Siska vraća punk u Klub mladih Skwhat 23.veljače!

Interes za Kištru, jednu od najstarijih udruga mladih s područja grada Siska, pokazali su nedavno mladi sisački skateri i bikeri. Uspješnom suradnjom s Gradom na organizaciji Prvog sisačkog natjecanja u skateboardingu naziva “Concrete Tournament 2018.” krenuli su prema aktivnom osvještavanju sugrađana i svih zainteresiranih o ovoj novoj olimpijskoj disciplini. Tijekom toplijih razdoblja u godini, dečki redovito voze u novoizgrađenom sisačkom skate parku koji slovi za jednog od najboljih u cijeloj državi. No, u ovim hladnijim razdobljima odlučili su nas zagrijati “Punk zimnicom” u zatvorenom.

Što će se točno zbivati u Klubu mladih Skwhat ove subote?

“Punk zimnica” zamišljena je kao prezentacija skateboarding kulture u vidu glazbe i vizualnih medija. Program će tako objedinjavati glazbenu slušaonu te multimedijalnu izložbu.

Kako nam sam naziv govori, fokus slušaone bit će na punku budući da ovaj glazbeni žanr najbolje možemo povezati sa samim skaterima – kako u ideološkom pogledu, tako i onom glazbenom. Posjetitelji će moći poslušati sve od starih do nešto mlađih izvođača ovih prostora poput KUD Idijota, Pankrta, Pekinške patke, Mikrofonije, Pasa, Goblina i mnogih drugih. No, za sve one koji odluče do Skwhata navratiti nešto ranije, dečki su za zagrijavanje pripremili i neke novovalne hitove u kojima ćete zasigurno uživati.

Izložbeni dio programa objedinjavat će prostor glavne dvorane gdje će biti postavljena prigodna videoprojekcija dok će vas u prostoru Info centra čekati izložba fotografija. Fotografijama i video isječcima obuhvatit će se skitanja i druženja sisačkih skatera i bikera u samom skate parku kao i na ostalim pogodnim lokacijama kojima se služe u Sisku. Autori fotografija i video uradaka članovi su Udruge Kištra, a za postav i prateći materijal izložbe pobrinut će se inicijativa za promoviranje mladih neafirmiranih umjetnika “Artist Nouveau”.

Izložbu ćete moći pogledati već od 19 sati, ali se oko kašnjenja ne morate brinuti budući da će prostor Info centra za te potrebe biti otvoren do ranojutarnjih sati, odnosno tijekom cjelokupnog trajanja glazbene slušaone. Upad je besplatan, no ukoliko imate želju ovim dečkima osigurati mali vjetar u leđa, moći ćete svoju donaciju ostaviti na za to predviđenom mjestu.

Posjetite stoga Skwhat ove subote i podržite mlade u organizaciji alternativnih kulturnih sadržaja.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here