Bela, šah, kobasice, druženje…

Autor: Miroslav Šantek Cobra

Nažalost, nedavno su se s tugom i sa suzama u očima okupili na zapadnom brdu Petrinje grada, na mjestu gdje se nalazi staro groblje sv. Trojstva gdje su odali počast i ispratili svog suborca i prijatelja Alojza Belka – Lohu na njegovo posljednje putovanje i vječni san. Oni su Udruga ratnih veterana – veterana Domovinskog rata Grada Petrinje, Petrinjci kojima smo upravo mi s PS portala dali prvi šansu da ih medijski upozna građanstvo, a pratili smo i sve njihove akcije, a pogotovo radove koje su vodili na uređenju tada vrlo derutnih i zapuštenih prostorija u prizemlju – produžetku zgrade u ulici Ljudevita Gaja 40/1.Oni ovaj uređeni prostor će rado ustupiti svakoj udruzi koja ih traži za održavanje sastanka i sličnih stvari, a članovi njihove udruge znaju održati ovdje i druženja nakon krštenja djece, ali i karmine i slične stvari.

Njihov predsjednik je Zlatko Iskrić, a udruga broji 241 člana i 20 članova mladeži, a intenzivno im prilaze simpatizeri koji ih zovu i nude im pomoć. Najviše se fokusiraju na okupljanje mladeži koji je najveći problem Grada Petrinje koja isfrustrirana stanjem u Petrinji odlazi od svojih domova u druge zemlje tražeći posao i sigurnost. Bore se za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji i promoviranje istine o Domovinskom ratu. Brinu o svojim članovima i zdravstveno i socijalno i društveno.

Ove nedjelje u njihovim prostorijama zamirisale su kuhane kobasice i čuo se veseli žamor ljudi. Naime, udruga je odlučila održati sportske susrete (u beli i šahu) udruga proisteklih iz Domovinskog rata i suradnika (donatora) koji su se odazvali u velikom broju, a susrete su prigodno nazvali “Ne zaboravimo”.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here