Zgrada “Slap“ Dječjeg vrtića “Petrinjčica“ Petrinja kreće u energetsku obnovu

Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje potpisao je s izvođačem radova Stjepanom Stanić i pružateljem usluga Sinišom Batinićem Ugovor o izvođenju radova na poboljšanju energetske učinkovitosti zgrade “Slap“ Dječjeg vrtića “Petrinjčica“ Petrinja.
Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.937.687,50 kuna od čega Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku sufinancira prihvatljive troškove na potprojektu do najvišeg ukupnog iznosa od 483.416,00 kuna.

 

„Danas ćemo potpisati Ugovor koji je od interesa za sve građane grada Petrinje jer se radi o djeci. Možemo reći kako smo u dječjem crtiću u kontinuitetu napravili određeni standard za našu djecu. S obnovom dječjeg vrtića smo pokazali da smo Grad –prijatelj djece. Obnova vrtića u kojem se nalazimo iznosi milijun i devetsto tisuća kuna od čega je četiristo osamdeset tisuća kuna osigurano od Ministarstva, a ostalih milijun i pol kuna je osigurao Grad Petrinja. Mislim da je to jedan dobar kontinuitet koji traje i trajat će sve dok sam ja gradonačelnik, a to je da su nam djeca na prvom mjestu.

Moramo i nagovijestiti da je otvoren natječaj iz IP-a u kojem ćemo imati društvenu infrastrukturu koja je preko 40 milijuna kuna gdje se odrađuje natječajna dokumentacija koja je vezana za dječji vrtić u Češkom selu s kojim ćemo dobiti dodatne kapacitete i nastajati da u sljedećoj godini svako dijete bude upisao u vrtić.“ – zaključio je Dumbović.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here