Grad Petrinja je danas Općoj bolnici Dr. Ivo Pedišić u Sisku svečano uručio donaciju. Donaciju u iznosu od 100.000,00 kuna ravnatelju bolnice mr. sc. Tomislavu Dujmenoviću i njegovoj pomoćnici za sestrinstvo, glavnoj sestri sisačke bolnice Danijeli Škvorc, uručio je Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje, a donirana sredstva će biti iskorištena za nabavu novog uređaja za magnetsku rezonancu.

Sisačka je bolnica jedna od rijetkih županijskih bolnica koja nema ovaj vrijedan uređaj za magnetsku rezonancu, uređaj koji je vrlo važan za dijagnosticiranje velikog broja oboljenja, pogotovo neuroloških oboljenja, te oboljenja lokomotornog sustava.

Znate da smo bili jedna od rijetkih županijskih bolnica koja nema uređaj za magnetsku rezonancu, a koji je važan za dijagnosticiranje velikog broja oboljenja. Nismo bili u planu Ministarstva, Županija nam nije mogla pomoći, a bolnica nije imala dovoljno svojih financijskih sredstava. Naime, mi smo vrlo blizu nabave toga uređaja, bit će instaliran negdje početkom 4. mjeseca. Naravno, imamo i dodatne troškove zbog smještaja tog uređaja. U tijeku smo pripreme prostora i u svakom slučaju. Ova donacija uvelike će pomoći u nabavci jednog značajnog uređaja, uređaja za magnetsku rezonancu, istaknuo je prilikom zahvale Gradu Petrinji dr. Dujmenović, ravnatelj OB Dr.Ivo Pedišić.

Danas je Dan liječnika u Hrvatskoj i simbolično je da sam vas baš danas pozvao da vam uručim ček u iznosu 100.000 kuna, u ime građana grada Petrinje. Neka vam ček bude jedna kap koja će vam pomoći i koja će još više dati poruku i senzibilizirati ostalu javnost i sve one koji donose odluke o unaprijeđenju zdravstvenog standarda – rekao je gradonačelnik Dumbović i dodao da će u sljedećoj proračunskoj godini Grad Petrinja izdvojiti još značajnija sredstva za pomoć bolnici.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here