Postoji li mogućnost za ovakav rasplet događaja?

Autor: Miroslav Šantek Cobra

Utorak ujutro. Petrinja. Trg Matice hrvatske. Drvena klupa koja se nalazi na malom putiću i koja često prima u goste umorne starije putnike, čekače bilo čega, prolaznike, zgodne studentice, djecu sitnu i veliku… jutros je slomljena i prilično neupotrebljiva.

Što se ovdje dogodilo – osim velike fizičke sile, točno se ne zna. Ona svakako nije ni prva ni zadnja koja se probudila u ovako jadnom stanju, a za ovaj vandalizam može biti kriv bilo tko. I veliki i mali stanovnici ovog grada. Facebookom kruže zanimljive šaljive fotografije s porukama na kojima se nerijetko mogu vidjeti nekadašnji brkati milicajci iz one bivše države i natpis u stilu: Tada ako si ukrao kokoš milicija će te sto posto brzo naći, a danas ukradeš milijune pa….

Hoće li se pronaći uzrok i počinitelj ovog lomljenja nesretne drvene klupe ne zna se, ali nam na pamet padaju zanimljiva pitanja.

Recimo da je to učinila odrasla osoba iz tko zna kakvih razloga i u tko zna kakvom psihičkom i fizičkom stanju, pa da kad je došla kući ili prespavala noć, osjetila neku vrstu grižnje savjesti pa sama sebi rekla – nije u redu to što sam napravio(la), idem se prijaviti i riješiti problem. Platit ću koliko treba i ispričati se.

A da su to učinili mladi stanovnici našeg grada kolika je vjerojatnost da osjete grižnju savjesti i kažu roditeljima što su napravili i s njima se odu ispričati i popraviti štetu.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here