Na 19. Danima meda „Zlatna pčela“, a u organizaciji Zajednice pčelarskih udruga Sisačko-moslavačke županije, održano je 14. Senzorsko ocjenjivanje meda na kojemu su nagrađeni pčelari iz Hrastovice. Nenad Radučević nagrađen je Srebrnom pčelom za med od bagrema i Zlatnom pčelom za med od kestena, dok je Ivica Marčinko nagrađen Srebrnom pčelom za med od bagrema i Brončanom pčelom za med od kestena. Izvrsni rezultati za vrijedne pčelare kojima je pčelarstvo izuzetna strast.

Nenad Radučević se pčelarstvom kao hobijem bavi od 2014. godine, ima 11 LR košnica te planira osposobiti kontejner i prebaciti se na AŽ košnice. Osim meda, proizvodi propolis te Imunomed, odnosno mješavinu cvjetnog praha, propolisa i meda. Pčelarstvo je, osim hobija, za Nenada način opuštanja. Uživa promatrati pčele za koje tvrdi da su vrlo zanimljiva stvorenja. Čini se da će i njegov sin Noah vrlo brzo krenuti očevim stopama.

Ivica Marčinko (OPG Marčinko) ima 15 LR košnica, a osim proizvodnjom meda, bavi se eko uzgojem aronije od koje proizvodi sokove, likere, vino te prah i čaj.

Rad i trud ovih pčelara je primijećen i nagrađen, što je dodatni vjetar u leđa koji može donijeti samo nova ulaganja, nove uspjehe te dobrobit njima i njihovim obiteljima.
Zdrav hobi donosi zdrav život.

M.L.L.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here