Priopćenje MOST-a SMŽ o situaciji u Sisku

PRIOPĆENJE MOST SMŽ O SITUACIJI U SISKU

Priopćenjem od 5. ožujka HDZ neutemeljeno, zlonamjerno i s puno neistina napada MOST kao krivca za sve što se događa u Sisku a vjerojatno i u županiji. Kako bi građani bili potpuno informirani i sagledali stvarnost u punoj slici a ne onako fragmentarno kako to pokušava prikazati HDZ, objavljujemo ovo priopćenje.

U napadu na naš doprinos razvoju grada Siska nisu spomenuli da smo se u razgovorima o suradnji koje smo vodili i s klubom HDZ-a i SDP-a poslije lokalnih izbora vodili isključivo motivima najboljih rješenja za građane. U toj procjeni HDZ nije građanima nudio ništa a mi nismo pojedinačno željeli ništa za sebe. SDP je ipak imao nekakvu viziju, uglavnom usmjerenu na društveni razvoj, ali ipak viziju koja donosi nove vrijednosti građanima i gradu. Stoga smo se odlučili ne na koaliciju već na projektnu suradnju. Dio naših prijedloga je u procesu ostvarenja, dio je u razvojnoj fazi a dio na žalost zbog otpora raznih vrsta nije ostvaren.

Prigovori o sprečavanju zapošljavanja starijih žena i odbijanja sredstava su potpuno besmisleni i populistički ciljaju te se pozivaju na mjere koje grad već provodi. Isto tako je besmisleno optuživati MOST za zaduživanje jer su upravo vijećnici MOST-a spriječili podizanje novog kredita.

Objava o odluci o isplatama do 10 milijuna kuna o kojima bi odlučivala gradonačelnica pokazuje potpuno nerazumijevanje pisaca objave HDZ-a i pokušaj da se paušalno, nestručno i potpuno krivo protumači jedan akt. Lažno optužuju MOST za zabranu pristupa novinarima na gradsko vijeće, iako je upravo MOST-ova predsjednica vijeća, kada je saznala, javno rekla kako nikome od novinara ne može biti zabranjen pristup i sada svi novinari, zahvaljujući njoj imaju ravnopravan pristup sjednicama vijeća.  Svoje nepripremljene i neusklađene prijedloge o cijeni vrtića su stavljali na dnevni red samo iz populističkih razloga, iako su znali da svaki kvalitetan prijedlog mogu pripremiti uz prethodnu konzultaciju.

Optužbe da MOST  podupire zabranu djeci iz HK Siscia da treniraju u Ledenoj dvorani nije samo neutemeljena već  podržava zlorabu djece u provedbi ciljeva odgovornih.  Najgore od svega što vijećnik Sekulić nema nikakve veze s tim, jer je to stvar pravilnika ali ne u ŠRC-u već u Zajednici sportskih udruga grada Siska.  Što se tiče novog ravnatelja ŠRC-a, njegovih kvalifikacija i postupaka MOST  to pitanje raspravlja s projektnim partnerima. A laž o tome da je Predrag Sekulić zaposlio svog kolegu je upravo monstruozna i utuživa te neće završiti bez posljedica za one koji mogu tako bezočno lagati i obmanjivati javnost.

U vezi odnosa prema braniteljima i Matici hrvatskoj, MOST je javno zauzeo stajalište i zasigurno se nije zalagao za izmještanje Matice. No, to je u opisu poslova gradonačelnice i ona je odlučila taj prostor dati na tržište. MOST je posredovao u pronalaženju novog prostora, no rukovodstvo Matice uz potporu HDZ-a je postavilo problem na način „Ili stari prostor ili ništa“ . MOST neće kršiti zakone i pravila kako bi udovoljio bilo kome pa ni Matici.

Naravno da s pozicije HDZ-a nismo napravili ništa. Nismo podupirali njihovih nekoliko  tankih, neuvjerljivih i populističkih prijedloga , nismo se zauzimali za njihove parcijalne interese, nismo rušili većinu u vijeću kada je to njima odgovaralo. Radili smo samo za opće interese a to je HDZ-u neprihvatljivo.

Nismo sudjelovali u političkom zapošljavanju naših članova ili simpatizera, nismo za sebe tražili ništa osim prilike da doprinesemo općem dobru i građanima Siska i županije.

A kada pogledamo što je HDZ napravio za građane Siska, onda je taj popis prilično dug, ali u negativnom smislu.

Gradska vijećnica i saborska zastupnica Željka Josić je digla ruku protiv amandmana za nastavak gradnje autoceste ili brze ceste za Sisak.

Glasovala je za novi zakon o privatizaciji INA-e i time sahranila nade radnika Rafinerije Sisak u opstanak proizvodnje.

Njihov župan je podržao i branio novi natječaj za izgradnju bolničkog kompleksa kojim ćemo  za dva kata manje platiti 40 milijuna kuna više a potom obmanjivao javnost da će razliku pokriti razna ministarstva, što se izjalovilo, pa je bolnica digla kredit.

Ako idemo u prošlost, njihov bivši gradonačelnik je već ulupao ogroman novac u sportsku dvoranu (koja je trebala stajati 700 milijuna kuna ???) i s obzirom na sud, tome nije kraj. Viđeni članovi HDZ-a su na razne načine izmuzli silan društveni novac uglavnom za svoje potrebe ili za potrebe stranke.

Na žalost, nabrojano je samo mali dio grijeha HDZ-a i njihovih članova

HDZ je prodao građane Siska i ove županije. Nikada se nisu ogradili od svojih grijeha a najžalosnije je da ni ne nude nikakvu viziju razvoja grada Siska već nude sinekure onima koji će im pomoći da dođu na vlast. A kada dođu, onda će uz pomoć poluga pritiska slati policiju na neposlušne i one koji drugačije misle ili na one koji, ne daj Bože, teže pronaći istinu.

MOST neće biti talac borbi ispod stola između HDZ-a i SDP-a i ovim priopćenjem poručujemo svima koji misle da mogu gaziti po nama i po građanima da to nećemo trpjeti. U politici smo samo s jednom namjerom – da učinimo građanima život boljim i sustav pravednijim i u toj zadaći smo spremni na svako odricanje, pa i ono od sudjelovanja u vlasti ako ne možemo promijeniti stvari na bolje.

Za MOST SMŽ koordinator Milan Brigljević

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here