Hari Rončević – Moj lipi anđele

Večeras će u povodu Međunarodnog dana žena na sisačkom Korzu s početkom u 20 sati nastupiti Hari Rončević.

Široj javnosti prvi se put predstavio 1994. na “Melodijama hrvatskog Jadrana”, kada je za svoju pjesmu “Getanin” osvojio 1. nagradu struke, ali i simpatije publike (3. nagrada).

Nakon uspjeha “Getanina”, iste godine Hari izdaje i svoj album prvijenac “Buntovnik s razlogom”. U prepoznatljivom autorskom raspoloženju, nastaju i sljedeća dva albuma “Žigolo” i “Mulac”, da bi album “Još tvog je poljupca” obilježio svojevrsni preokret u Harijevom glazbenom stvaralaštvu. Naslovljen po nagrađenoj skladbi sa Zadarfesta, ovaj album donosi smirenije glazbene linije. Nakon kompilacije “Harijevih 16”, koja je obuhvatila najbolja dotadašnja ostvarenja, slijede albumi “Dok si uz mene”, koncertni album “Hari u HNK”, “Jučer, danas…?”, kompilacija “Balade-the best of” i “More sudbine”.

Na tim albumima nalazi se i niz nagrađivanih pjesama sa različitih festivala na kojima je Hari tijekom posljednjih godina nastupao (“MHJ”, “Splitski festival”, “Zadarfest”, i dr.). Tijekom cjelokupne glazbene karijere Hari je često surađivao i sa ostalim hrvatskim pjevačima, pa su se tako sa njegovim skladbama publici predstavili Vesna Ivić, Saša Jakelić, Trio gušt, Oliver Dragojević, Doris Dragović i mnogi drugi.

Uradak “Jučer, danas…” (izdao Cantus) je spoj bluesa, popa i rocka.

Nakon njega slijedi kompilacija “Balade” te još jedan studijski album, ovoga puta pod etiketom “Scardona”, pod naslovom “More sudbine”.

Najveću prekretnicu u dosadašnjoj karijeri predstavlja akustični koncert u HKK Zadar krajem 2005 godine. Uz dvije godine rada na potpuno novim aranžmanima, uz uigravanje banda i pronalaženje nečega novog u starim hitovima, Hari priređuje koncert u zadarskom kazalištu kao zahvalu vjernoj zadarskoj publici i kao nadomjestak za nesudjelovanje na Zadarfestu iste godine. Reakcije su fantastične te jedan nastup u kazalištu postaje turneja po drugim gradovima a sam zadarski nastup popracen je koncertnim CD-om i bonus DVD-om Acoustic concert.

Dvadeset velikih hitova u novom ruhu i vrhunskoj izvedbi Harija, njegovog banda i gostiju – Jelene Radan i Ivice Sikirića – Iće.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here