Tvrtka Elgrad donira toranj kapele sv. Roka: Na petrinjskom groblju dovršenje do Rokova u kolovozu

Idući tjedan na sv. Roku, najstarijem petrinjskom groblju, za novu kapelicu u izgradnji počet će montaža petmetarskog tornja i po dinamici radova obložiti limom, postaviti križ i staviti zvono. Cilj je do blagdana sv. Roka, a to je 16. kolovoza, u cijelosti dovršiti vanjska radove s ugradnjom prozora i vratiju, čime će se okončati velika, važna i zahtjevna faza izgradnje nove crkvice, na istom mjestu i izgleda starog sv. Roka, miniranog u okupaciji Petrinje, na Josipovo 1992. godine. Predstojeće zahvate na tornju i krovištu i ostale građevinske radove tijekom proljeća-ljeta obavit će radnici tvrtke Elgrad, koja u cijelosti donira materijal i rad. To je na sinoćnjoj sjednici Odbora za izgradnju sakralnih objekata župe sv. Lovre obećao član Odbora, Petrinjac Miro Abramović, vlasnik-osnivač Elgrada.


Na Odboru su detaljizirane i konkretizirane sve druge predstojeće zadaće za dovršenje novog grobljanskog svetišta, a istovremeno su određeni članovi Odbora koji će izvjestiti gradske čelnike o ovoj fazi gradnje i od mjerodavnih u lokalnoj vlasti zatražiti ubrzanje postupka uređenja parkirališta uz groblja sv. Rok i Presveto trojstvo.
Ovu 14. po redu sjednicu Odbora za izgradnju sakralnih objekata sv. Lovre vodio je predsjednik, župnik i dekan petrinjski, prečasni Josip Samaržija. (A.P.)

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here