Tijekom petka i subote, 8. i 9. ožujka, na autocesti A3 Bregana-Zagreb-Lipovac policijski službenici su s policijskim vozilom „presretačem“ u prometnom prekršaju uočili i zaustavili četiri osobna automobila stranih registracijskih oznaka (tri Mercedesa i jedan BMW), kojima su brzinama većim od 200 km/h upravljala tri državljana BiH i jedan državljanin Slovenije. Utvrđene brzine redom su iznosile 201 km/h, 210 km/h, 223 km/h i 229 km/h, a vozačima su zbog prekršaja prekoračenja najveće dopuštene brzine na autocesti izdani obavezni prekršajni nalozi i izrečene novčane kazne od 3000 kuna te zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole „B“ kategorije na području Hrvatske u trajanju od mjesec dana.

U subotu, 9. ožujka oko 23 sata, u mjestu Mustafina Klada, na području općine Velika Ludina, zaustavljen je osobni automobil njemačkih registracijskih oznaka, kojim je pod utjecajem alkohola od 0,65 promila upravljala njemačka državljanka. Zbog vožnje pod utjecajem alkohola izdan joj je obavezni prekršajni nalog i naplaćena novčana kazna od 1000 kuna te izrečena zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole „B“ kategorije na području Hrvatske u trajanju od mjesec dana.

Pola sata iza ponoći u nedjelju, 10. ožujka, u Ulici Marijana Celjaka u Sisku policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili osobni automobil sisačkih registracija, kojim je pod utjecajem alkohola od 2,29 promila upravljao 27-godišnji vozač. Uhićen je i do otriježnjenja zadržan u posebnoj prostoriji policijske postaje, nakon čega je uz optužni prijedlog doveden na Općinski sud u Sisku, Prekršajni odjel u Petrinji.

policija.hr

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here