Veseo i raspjevan Ženski zbor Lira: Nastup u Domu za starije i nemoćne osobe, pa vlastita veselica Dana žena

„Sve ih poznajem u dušu, znam koje pjesme vole, što ih veseli pjevati, radujem se povratku među svih njih 20-tak – veli Luana Komlinović, ponovo voditeljica i dirigentica Ženskog pjevačkog zbora Lira u Petrinji. Iz društva je izbivala tijekom bolovanja od godinu i pol dana, a odlaskom u mirovinu sada je već mjesec dana opet među prijateljicama i suradnicama, s kojima je ovako zajedno punih 15 godina. Probe četvrtkom i dalje održavaju u Domu za starije i nemoćne osobe, a pod vodstvom stare-nove dirigentice korisnicima ove ustanove pjevale su za Dan žena. Svi su se lijepo zabavili, uz neizostavne friške kolače spremljene od domskih kuharica.
Članice PZ Lira i same su u vlastitoj organizaciji proslavile 8. ožujak, a usred popodnevne vesele zabave, pjesme i dobre hrane iznenadio ih je gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović. Gospođe je darivao cvijećem, a morao se zadržati dulje od planiranog, jer su izredale dio svoga pjevačkog repertoara. Na toj proslavi Dana žena i Luana Komlinović je svaku članicu obradovala poklonom ukrašeno-dekoriranih lončanica rascvjetalog proljetnog svježeg cvijeća iz vlastitog rasada.
Uporna amaterska raspjevana družina ne posustaje s djelovanjem.
– U dvorani Doma opet ćemo nastupiti uoči Uskrsa, što je naše stalno i tradicionalno vrijeme „zahvale“ za besplatno dobiven prostor uvježbavanja programa- novi skorašnji sljedeći nastup Lire najavljuje njihova predsjednica Ivana Malović. (A.P.)

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here