Ono što je Miro Abramović obećao počelo se ostvarivati

Autor: Miroslav Šantek Cobra

Ono što je prije nekoliko dana Miro Abramović – osnivač i vlasnik tvrtke Elgrad i nadasve veliki zaljubljenik u Petrinju i najvio i obećao – počelo se ostvarivati.
Naime, već duže vrijeme se gradi crkvica sv. Roka na istoimenom i najstarijem groblju u Petrinji, a koja je u proljeće 1992. u potpunosti u vihoru Domovinskog rata srušena od strane snaga srpskih okupatora tzv. Republike Srpske Krajine, a groblje je u potpunosti bilo prepušteno zaboravu i propadanju.
Radovi su u tijeku, kapelica polako poprima nekadašnji izgled, a sam krov i toranj izgradit će tvrtka Elgrad u obliku poklona donacije.
I doista, otišli smo vidjeti što se događa na tom brdu iznad grada. Ono što mo vidjeli razveselit će svakog Petrinjca, a posebice one građane čiji preci i članovi obitelji na ovom mjestu snivaju vječni san. Drvena konstrukcija viine pet metara je podignuta na kapelicu i postavljena na svoje mjesto. Sad se i sa petrinjskog nasipa pored Petrinjčice jako dobro vidi zdanje kapelice koja bi svoj nekadašnji izgled “kompletirala” do ovogodišnjeg blagdana sv. Roka – 16. kolovoza.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here