Održan koncert novog i drugačijeg banda na glazbenoj sceni

Autor:Miroslav Šantek

Sinoć je u maloj dvorani Hrvatskog doma u Petrinji održan koncert „Ex banda Nisam kriv“. Riječ je o nastavku djelovanja banda osnovanog prije 15-ak godina u Kaznionici u Glini pod nazivom „Nisam kriv“, sastavljenog od glazbeno nadarenih zatvorenika. Oni su, pod stručnim vodstvom Miodraga Pančića Zage, učitelja glazbenog odgoja iz Siska, u glazbenoj sekciji glinske Kaznionice svirali, pjevali i slušali glazbu. Neki od njih su imali iskustvo u glazbenim vodama od prije pa su se ubrzo okušali u stvaranju autorskih pjesama. Tako je 2008. nastao jedinstveni autorski CD banda „Nisam kriv“ u izdanju Croatia recordsa pod nazivom „6 metara zida –priče iznutra.“ Kako je besposlica uvijek vražje igralište, a posebno u zatvorskim uvjetima, traže se sadržaji u kojima bi zatvorenici aktivno sudjelovali. Ovdje se glazba u smislu resocijalizacije pokazala iznimno važnom i djelotvornom.
Nakon što je početkom ove godine otišao u mirovinu, Zaga je odlučio je nastaviti svoj rad s nekoliko bivših zatvorenika osnovavši u “ Ex band Nisam kriv“. Imaju brojne planove – održavanje koncerata, snimanje dviju autorskih single pjesme, spot koji će biti drugačiji od ostalih, jer i oni su, ističe Zaga, drugačiji od svih drugih bandova.
Koliko je truda, energije i ljubavi uloženo u stvaranje i izvođenje ovih skladbi, pokazali su dečki i ove večeri pred, na žalost, malobrojnom petrinjskom publikom. Svirali su rock, više od 20 skladbi različite tematike: od zatvorske stvarnosti, želje za slobodom, poražavajuće društvene svakodnevice do čežnje i potrebe za ljubavi i bližnjima. Koncert su završili žestokom skladbom koja se nalazi na CD-u „Ja sam rock`n roll“. Na kraju, poželimo im uspjeh…

 

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here