Lanjska godina bez požara: Umjesto gašenja DVD Budičina uređivalo svoje selo i pripremilo podmladak za županijsko natjecanje

Dobrovoljno vatrogasno društvo Budičine na svome seoskom području lani nije imalo ni jedan požar, pa je intervencije protiv vatre zamijenilo humanitarnim prikupljanjem pomoći u suradnji s DVD Hrastovica, košnjom trave na nogometnom igralištu i oko seoskog doma u kojem je i njihovo spremište. Uvježbavan je vatrogasni podmladak za ljetošnje uspješno sudjelovanje na Sisačko-moslavačkom natjecanju ovog uzrasta u Trebarjevu Desnom. Vatrogasci Budičine bili su i na prvim vatrogasnim sportskim igrama u Hrastovici.


Ove osnove rada iz 2018. ovog DVD na redovitoj godišnjoj izvještajnoj skupštini iznio je Marko Boltužić, predsjednik društva s 40 članova. Raspolagali su s 17.300 kuna, a u ovu godinu prenijeli neutrošenih 6.500 kn. Tijekom 2019. namjeravaju držati punu pripravnost odraslih članova za slučaj iznenadnih intervencija, zadržati dosadašnji nivo aktivnosti djece i mladih od kojih je njih devetero za prošlogodišnje SMŽ natjecanje nagrađeno uspomenicama i održavati spremište u kojem očekuju novije vozilo.


A takav kombi će i dobiti, kao i DVD Nebojan, dobru vijest prenio je Budičanima predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Petrinje Ivan Palaić. Spomenuo je i sličnu namjeru opremanja društava Mošćenice i Taborišta, te dovršenje dokumentacije za gradilište novog spremišta u Hrastovici, gdje se radovi očekuju iduće godine. Ivan Palaić je kazao kako su s Gradom Petrinja riješena sva ranija višegodišnja dugovanja Vatrogasnoj zajednici i u 2018. su u 100 postotnom iznosu ostvareni svi financijski transferi.
Vatrogasni skup pozdravili su također zapovjednik Vatrogasne zajednice Zvonimir Ljubičić i zamjenica gradonačelnika Petrinje Viktorija Kaleb.
Po rasporedu za deset društava, sada će se učestalije održavati slične godišnje skupštine. Nova je u subotu kod DVD Gora, a istu večer u domu Budičine svoju skupštinu najavljuje KUD Budičanka. (A. Petračić)

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here