Kaže Bruća: “Snimi ovo!”

Autor:Miroslav Šantek Cobra

Stari Petrinjci su promatrali svijet oko sebe i došli do zaključka da su vjetrovi koji pušu Petrinjom u ožujku koji je prevrtljiv i vjerni brat svojoj sestrici veljači, nezdravi i da ih se valja čuvati. Tako je zapisao u svojoj knjizi Blagdan i svagdan petrinjski, poznati povjesničar Ivan Rizmaul, a baš na tom nedjeljnom vjetru koji je njihao još uvijek gole grane drveća na nasipu Petrinjčice sreo sam njega kako dugo obitava na jednom mjestu i promatra što se događa s druge strane nasipa. Njegova kuća je u blizini. On živi pored te čarobne rječice Petrinjčice koju su na ovom mjestu stari Petrinjci ukrotii nasipom i usmjerili ravnim tokom prema Kupi, zna sve o njoj, godinama ju gleda kako teče i svjedok je betonskih promjena koje ljudi grade na njenom nasipu, a zanima ga i gdje su nestale patke koje već par dana nije vidio na površini vode. Jutrom u svoju kuću primi mnogobrojne goste na druženje, oko 13 sati obavezno ruča, a poslije obroka ili ode u šetnju do nasipa ili se približi računalu i uplovi u digitalni svijet.Zadnjih dana karta belu na internetu. Ponekad u ide dobro, a ponekad naleti na nekog suigrača koji nema pojma o kartanju, ali tako je to u tom svijetu. On se Davor Brebrić – Bruća i sasvim sigurno ste ga vidjeli. I on je neka nepisana, neformalna legenda grada, prepoznatljivo lice Petrinje koji pozna puno ljudi. Pa tako i mene. Kad me je primjetio, rekao je:”Snimi ovo!”

Ispod nas, pored Gradskog nogometnog stadiona kojeg koristi NK Mladost, na onom nekadašnjem pomoćnom zemljanom terenu prepunom crvene prašine koju naviše pamte majke svih dječaka koji su svoju sportsku opremu zamazali igrajući nogomet na ovom mjestu,a koju veš mašine teškom mukom čiste, već nekoliko mjeseci traju radovi na izgradnji igrališta s umjetnom travom – nečega što ne možete vidjeti baš svagdje i što je jako dobra stvar za lokalne nogometaše. I male i velike. Gedali smo kako strojevi ravnaju tereni pripremaju ga za finalni pokrov. Igralište je ograđeno i uskoro bi moglo biti u funkciji i poboljšati uvjete sportaša, a i uljepšati grad. Treba priznati da se ovake stvari ne grade baš svaki dan i da je to nešto što će ostati generacijama koje dolaze.

Te zadnje radove prije samog otvorenja došli su pogledati i obići i glavni “krivci” tog projekta –  od 7.000 m² vrijedna skor 4 milijuna kuna na kojoj će se tijekom slijedećega tjedna postaviti umjetna trava –  predsjednik NK Mladost Neven Žužić : „Čekalo se bolje vrijeme da se radovi nastave i evo ovim putem se zahvaljujem Cestama Sisak koje su došle ovdje pomoći da na brzinu završni sloj stavi. Idući tjedan, srijeda/četvrtak počinje se stavljati umjetna trava i ovo će biti drugi teren u našoj županiji s umjetnom travom. U ovoj investiciji uštedjeli smo maksimalno, svi su donirali, svi su radili i nadamo se da će ovo biti jedan pravi sportski centar za sve naraštaje, a pogotovo za mlade.“

Treba svakako u ovoj priči spomenuti da je u zadnje vrijeme s ovom novom upravom doista NK Mladost dobila drugačiji izgled, obnovljene su prostorije, a i postavljena je rasvjeta na nogometni teren obližnjeg Gavrilovićevog igrališta. Stvorila se neka pozitivna vibra, pojavljuje se polako ponovno duh nogometa koji privlači ljude na stadion, a i Mladost se napokon počela “furati” kao veliki nogometni tim – utakmicu protiv Segeste prenosila je izravno lokalna televizija, a pri izlasku momčadi na teren prate ih mali polaznici škole nogometa. A dobro i igraju u zadnje vrijeme. Ovog vikenda su pobijedili momčad Moslavine iz Kutine s visokih 3:0 i to im je čak treća uzastopna pobjeda i trenutno su pozicionirani jako dobro na drugom mjestu Četvrte nogometne lige – Središte.

Petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović je također vrlo bitni dio te sportske priče: „Moram pohvaliti cijelu upravu Kluba na čelu s predsjednikom. Svi su dali sve od sebe s puno entuzijazma i volonterskog rada i s pozicije kluba mogu dati jasnu poruku kako se živi za klub. Napravljene su ogromne uštede jer puno poduzetnika „prijatelja kluba“ su dali sve od sebe da se danas napravi dobra priprema i očekujemo za koji dan da ćemo ovdje imati travu i da ćemo ovo pustiti u pogon.“

A zadovojan je, naravno, i Bruća.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here