Zaigrana pedala

Uoči Svjetskog dana svjesnosti o autizmu koji se obilježava 2.travnja Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije poziva Vas na tematsko druženje u subotu, 30.ožujka na Ciglarsku grabu u Sisku (u slučaju ružnog vremena tematsko druženje bit će održano u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Sisak u Ul. Kralja Tomislava br.18 )

SEDAM gradova, SEDAM predavanja, 1100km bicikla, 5. godina projekta!

UOSI SMŽ je čast biti domaćin projektu Zaigrana pedala u sklopu kojeg ćemo na tematskom druženju dočekati Maju Bonačić, magistricu psihologije i praktičarku terapije igrom, koja se bavi psihološkom procjenom, ranom intervencijom i terapijom igrom s djecom s dijagnozom PAS-a. Maja će u Sisak doći biciklom iz Zagreba, a na ulasku u Sisačko-moslavačku županiju dočekat će ju biciklisti – članovi Rekreativne biciklističke udruge „LABUDOVI“ iz Siska. U sklopu tematskog druženja i ako nam vremenske prilike dopuste, Maju Bonačić i naše „labudove“ dočekat ćemo na Ciglarskoj grabi u Sisku i pridružit se mini biciklijadi kroz grad Sisak slijedećom rutom: START: CIGLARSKA GRABA – ul. IVANA FISTROVIĆA -ul. KRALJA TOMISLAVA – ul. SILVIJA STRAHIMIRA KRANJČEVIĆA – ul. RIMSKA – Trg LJUDEVITA POSAVSKOG – ul. MATIJE GUPCA – ul. FRANJE LOVRIĆA – ul. NIKOLE ŠIPUŠA – ul. FERDE HEFELEA -ul. IVANA FISTROVIĆA – CILJ: CIGLARSKA GRABA

Poslije biciklijade održat ćemo tematsko druženje s Majom Bonačić na Ciglarskoj grabi (u slučaju lošeg vremena u prostorijama Crvenog križa).

Ove godine pričamo o važnosti emocionalne pismenosti i emocionalnog razvoja kod djece u spektra. Rana intervencija uključuje puno rada na uočljivim razvojnim kašnjenjima, no što je sa skrivenim svijetom emocija? Što je s emocionalnim razvojem? Što je s emocionalnom inteligencijom? Kako naći balans između mnoštvo terapija i zdravog emocionalnog razvoja kod djece u spektru?

Osim toga, cilj projekta je skrenuti pažnju na važnost implementacije igre u radu s djecom s poremećajem iz autističnog spektra. Na koji način je igra ulaznica u njihov svijet i kako razvoj simboličke igre poboljšava razvoj socijalne komunikacije. Osim toga, važno je pričati o autizmu kao spektru, koji može i ne mora uključivati intelektualno zaostajanje te koji su mehanizmi rane intervencije koji smanjuju razlike naspram vršnjaka.
IGRA je urođena i prirodna svakom djetetu, bez obzira na njegove poteškoće ili stupanj razvoja. Ona je spontana i prirodna aktivnost te nešto što je zajedničko svoj djeci, bez obzira na spol, kulturu, rasu ili razvojnu poteškoću. Zato možemo pričati o igri kao o zajedničkom jeziku sve djece svijeta, jezik s kojim se sva djeca rađaju, koji ne moraju učiti.
Pridružite nam se na biciklijadi i druženju. Za maloljetne sudionike biciklijade obavezno je nošenje zaštitne kacige.

https://www.facebook.com/events/1865864670186739/

https://www.facebook.com/events/2179913518688145/

https://www.facebook.com/zaigranapedala/?eid=ARDKISK1zdFGnob__JDryk2CQ8HiKIjCgCwfeChROZAoWuSM9_e_mSflLYd8UXDGojLCUR_c6JhkV3ws

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here