Pjesnici su doista drugačiji. Drugačije gledaju na svijet oko sebe, drugačije dišu, vide boje, osjećaju mirise, emocije, a njihove suze se pretvaraju u riječi koje se stapaju s papirom. Nitko drugi ne može plakati tim načinom, niti može riječima zarobiti vrijeme koje se pretvara u vječnost; to samo pjesnici mogu.

Diljem svijeta, 21. ožujka, obilježava se Svjetski dan poezije. Tom prigodom Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak u Ogranku Caprag organizira malu svečanost poezije s početkom u 18 sati. Ugostit ćemo kako etablirane, tako i perspektivne sisačke pjesnike koji zadnjih godina aktivno djeluju na poetskoj karti našega grada, ali i šire. Naši domaći pjesnici okružit će se svojim kolegama pjesnicima i glazbenicima iz drugih gradova. Publici će zajedno predstaviti repertoar svojih ponajboljih pjesama, a interpretirat će i poeziju svojih pjesničkih uzora sa svjetske scene.

Dođite i uživajte u nastupima Sanje Domenuš, Anamarije Borić, Branka Tompića, Saliha Kulovića, Jasne Kapelec, Ljubice Šporčić, Ivane Švragulje, Ines Kosturin, Matee Andrić, Vesne Rogulje Mart, Ivana Novaka, Marija Lovrekovića, Marijane Petrović Mikulić, Danka Tomanića, Denisa Vidovića, Mire Jungić, Siniše Matasovića i njihovih prijatelja pjesnika/glazbenika.

Siniša Matasović

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here