U nedovršenoj kući živi 16 ljudi: Samohrani otac sa osmero djece kaže da im najviše treba kupaonica

Gradska organizacija BM 365 – stranke rada i solidarnosti Grada Siska održala je humanitarnu akciju u sisačkom naselju Crncu u ponedjeljak, 18. ožujka 2019. godine. Bio je ovo drugi susret s obitelji Mile Jurkovića, čije kućanstvo broji 16 članova. Kako je najavljeno u svibnju prošle godine, tijekom prvog susreta stranačkih aktivista s obitelji Jurković, ovaj put dostavljena im je velika količina odjeće i obuće. Izaslanstvo je vodio predsjednik sisačke GO Stranke rada i solidarnosti Nenad Kljaić, sa suradnicima. Uručivanju donacije nazočio je i predsjednik Udruge za razvoj i bolji život Roma Siska Ranko Nikolić.

„Zahvaljujem Stranci rada i solidarnosti, Zagrepčanima i Siščanima, zato što su održali obećanje i pomogli nam opet, što nama puno znači. Dobrotu ljudi u ovom humanitarnom lancu nikada nećemo zaboraviti“, naglasio je Jurković i podsjetio kako je kuću podigao sa suprugom koja je preminula prije šest godina. „Otada nam je jako teško, trudimo se, prihvaćamo sve poslove kad se ukaže prilika, a djeca idu u školu. Kuća nije dovršena, a najviše nam treba kupaonica“, požalio se ovaj samohrani otac osmero djece.

Sisačka organizacija Stranke rada i solidarnosti nastavit će pomagati ovoj obitelji u potrebi. Stoga apelira na sugrađane, osobito obrtnike da, u skladu s mogućnostima, doniraju hranu, sanitarije, stolariju ili druge potrepštine kako bi skladna obitelj vrijednih i poštenih ljudi, imala životne uvjete dostojne čovjeka!

Inače, četvrta po redu humanitarna akcija nastavak je dobrotvornog rada GO ove Stranke, u suradnji sa ŽO Stranke u Sisačko-moslavačkoj županiji, te zagrebačkom stranačkom organizacijom Gradske četvrti Gornja Dubrava.  Koordinatorica zagrebačkih humanitaraca je mr. sc. Andreja Marcetić.

Podsjetimo kako su članovi izaslanstva stranačkih organizacija iz Zagreba, Sisačko-moslavačke županije i Siska, s dobrotvornim radom na ovom području krenuli u svibnju 2018. godine, kada su pomoć donirali obiteljima u Hrvatskoj Kostajnici čija je imovina bila uništena u elementarnoj nepogodi, zatim obitelji u Crncu, te nedavno, samohranoj majci s bolesnim dojenčetom koja živi u jednom pounjskom selu.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here