Mladi Glinjani iskoristili svoju Priliku i vratili se doma

Kao što smo već pisali, u okviru programa Erasmus, u projektu pod nazivom “Prilika za sve”, sudjelovalo je 10 učenika iz Srednje škole Glina i prof. Janko Aluga. Posljednja dva tjedna provodili su praktičnu nastavu u Irskoj u različitim firmama gdje su, u skladu sa svojim stručnim usmjerenjem, prošli odjele nabave, prodaje i skladištenja robe, financijske i računovodstvene poslove te poslove online prodaje i marketinga – prezentiranje usluga i roba. U slobodno vrijeme upoznavali su kulturne i druge znamenitosti Dublina i okolice, bili na izletu na Atlantskoj obali Irske te sudjelovali u obilježavanju irskog nacionalnog praznika St. Patrick’s Day.
Šarolika, novih znanja i iskustava željna skupina učenika, u pratnji voditelja prof. Janka Aluge, otputovala je na Zeleni Otok 9. ožujka, a vratili se u popodnevnim satima ove subote 23. ožujka. Pomalo umorni, puni novih iskustava i s pomiješanim osjećajima, stigli su pred glinsku Srednju školu gdje su ih dočekali roditelji i prijatelji kao i profesorice Jasmina Sukalić i Iva Pereković te i prof. Marija Margušić-Novosel, ravnateljica glinske SŠ. Na zadovoljstvo irskih mentora, svoje su zadaće ispunili, a za to su nagrađeni različitim poklonima i dobrim ocjenama. Neki su dobili konkretne, ozbiljne ponude za posao…Mali problem im je u početku stvarala drugačija – vlažna i vjetrovita klima i neobična hrana, ali su se s vremenom naučili nositi s tim.
A kako im je bilo, što su vidjeli, naučili i da li bi se željeli tamo vratiti, znat ćemo kad napišu svoje male putopise…Danas im se ipak žurilo doma – gladni, žedni, i priznali ili ne – željni topline doma i blizine svojih dragih, nisu imali previše volje ni vremena za priču.

Za ps portal Katica Gašljević Tomić

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here