Tko to ne voli Petrinjčicu?

Autor:Miroslav Šantek

Petrinjčica je rječica što teče kroz naš grad – tako se zove pjesmica koju su naučile napamet i otpjevale tisuće petrinjske djece. I ta djeca, vrtićka i osnovnoškolska ju desetljećima vole i s njom se ponose. I većina građana. Ali, nažalost, ima onih kojima ona ne znači baš ništa. Truju i nju i njenu obalu smećem. Bezobzirno i bezobrazno.

Srećom, postoje i ljudi koji ne mogu gledati tu sramotu i pokušavaju je očistiti i sačuvati njeno zdravlje. Tako su jučer uz obalu Petrinjčice pored koje prolazi županijska cesta od sela Jabukovac pa sve do sela Hrastovica, združene snage volontera, članova KUD Čuntićanka,Udruge Đeram Dragotinci i DVD-a Prnjavor Čuntićki, a sve na poticaj inicijative franjevačkog svjetovnog reda župe u Čuntiću, očistile taj veliki komad terena.

Vreće za sakupljeno smeće,rukavice i odvoz osigurao je Komunalac Petrinja kojem se zahvaljujemo na podržanoj akciji jer bez njihove pomoći sakupljanje smeća nije ostvarivo.Zanimljivo je da smo pronašlli razno sitno smeće, a bilo je i starih televizora ,računala, auto guma, traktorskih guma, staklenih flaša, životinjskih leševa, obiteljskih vrećica koji su ostavljeni na jednom mjestu.Užasno je promatrati što je sve bačeno u predivan okoliš. Bilo bi krajnje vrijeme nešto poduzeti da se takve stvari spriječe – rekli su za PS portal sudionici ove hvale vrijedne akcije.

Oni vole Petrinjčicu.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here