U petrinjski Dom zdravlja stigla nova oprema

Župan Ivo Žinić je u četvrtak, 28. ožujka 2019. godine, posjetio Dom zdravlja Petrinja . u društvu ravnatelja, dr. Zdenka Matijašeca, obišao je nekoliko ordinacija, upoznao se s novom opremom i naporima koje petrinjski Dom zdravlja ulaže kako bi svojim brojnim pacijentima pružio što bolju zdravstvenu uslugu, a sve u sklopu projekta pod nazivom „Opremanje ordinacija primarne zdravstvene zaštite na području Sisačko-moslavačke županije vrijednog čak 15 milijuna kuna.

U sklopu projekta u Domu zdravlja Petrinja su nabavljeni pulsni oksimetri, defibrilatori, novi ortopan u ispostavi Topusko, holter srca i tlaka, autoklave, ultrazvučni aparati i druga oprema vrijedna milijun i 973 tisuće kuna.

Ovo je jedan veliki projekt kojim želimo u primarnoj zdravstvenoj medicini napraviti jedan iskorak, opremiti naše domove zdravlja s kvalitetnijom opremom, uređajima i aparatima koji su potrebni za modernu dijagnostiku. Projekt je ukupne vrijednosti 15 milijuna kuna. Gotovo 12 milijuna kuna je bespovratnih sredstava, dok je županijskih sredstava blizu tri milijuna kuna. Danas sam došao u Dom zdravlja Petrinja kako bi se uvjerio i s ravnateljem i liječnicima, medicinskim osobljem vidio što to znači za ovaj Dom zdravlja. Obišli smo nekoliko ambulanti, od opće medicine, ginekologije, do radiologije i vidjeli moderne aparate. Razgovarali smo s liječnicima koji su rekli da su im oni itekako bili potrebni i kako sada s njima mogu napraviti kvalitetnu dijagnostiku – kaže župan.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here