Tko radi najbolje kobasice? Ivan Bradarić!

Autor: Miroslav Šantek

Dvije curice od 3 i 4 godine koje su njihovi roditelji nazvali Mia i Lana, a prezivaju se Bradarić i žive u blizini petrinjskog Pigika veselo poziraju za obiteljsku fotografiju u sportskoj dvorani na ŠRC Pigik na samom završetku 13. Petrinjske kobasijade pored svog velikog ujaka koji je pobijedio na ovom prestižnom događaju lokalnih kobasičara – Ivana Bradarića.

Prije pola stoljeća i više, Ameri su vojno opskrbili tadašnju JNA s oklopnim vozilima uništavačima i lovcima tenkova, a sve u strahu od provale Rusa na ove prostore. Jedan takav oklopnjak je tijekom Domovinskog rata nanio veliku štetu stanovništvu Novog Sela Glinskog kojeg su hrvatski branitelji onesposobili na samom ulazu u selo. Poslije rata, ostavili su ga u svom selu kao uspomenu na te ratne dane, a odmah par kuća od te gomile starog željeza, u selu iz kojeg odlaze i stari i mladi, koje spada pod Grad Glinu i dodiruje se sa petrinjskim Graberjem i Luščanima, živi obitelj Bradarić koja nema namjeru otići sa svojeg ognjišta. Ovaj mladi dečko, tek mu je 24 godine, ni oženio se još nije, ekonomista je po zanimanju, u šali kaže da je u zatvoru – jer radi u Remetincu, potpuni je zaljubljenik u život na selu i rado i bez problema svojim rukama obrađuje zemlju, njegova obitelj je otvorila i OPG, a kobasice koje rade su napravljene od njihovih svinja hranjenih domaćom hranom je Ivan Bradarić koji je u 11 mjesecu napravio pobjedničku kobasicu po samo njemu znanom receptu i uvjetima sušenja i čuvanja.

 

Ivan je pobjednik ovogodišnje  13. po redu Petrinjske kobasijade (o njoj više u posebnoj priči) i dobio je plaketu i 5000 kuna.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here