Mad Max

Autor:Miroslav Šantek

Mad Max (Pobješnjeli Max) je kultni film iz 1979. koji je punio kino blagajne po cijelom svijetu, pa tako i u Petrinji. Bili su dugački redovi za nabavljanje kino ulaznice za taj film koji je lansirao glumca Mel Gibsona u filmsku elitu. Film je kaotična priča iz budućnosti o kraju o potpunom kolapsu civilizacije kakvu poznajemo i borbi za naftu koje je sve manje. Snimljeni su i nastavci: Mad Max Drumski ratnik iz 1981. i Mad Max Thunderdome iz 1985. 30 godina poslije, 2015. pojavio se i film Mad Max Furry Road koji nema puno veze s Mel Gibsonom i prijašnjom trilogijom.

Foto:screenshot

Najgledaniji od svih tih filmova je svakako Drumski ratnik u kojem svi pamtimo scene jurnjave i potjere svakavih sklepanih vozila koje proganjaju cisternu puni nafte (a ustvari pijeska).

Ponekad, na pamet mogu pasti lagane asocijacije na neki nesvakidašnji prizor koji se pojavi na ulici. Jučer je usred gustog prometa u središtu Petrinje, usred današnjih kompjuteriziranih automobila prepunih kablova i elektronike jedan čovjek vozio polako motokultivator s prikolicom – kućicom na kojoj su obješeni brojni bicikli. U svakom slučaju rijedak i vrlo zanimljiv prizor.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here