Sjajna priča: Novi most i asfalt u Križu Hrastovačkom

Autor:Miroslav Šantek

Zahvaljujem se uredniku PS portala i novinaru šta su pratili i objavljivali cijelu situaciju oko mosta u Križu Hrastovačkom. Javljam vam da je most napokon gotov.

Ta rečenica je stigla danas na našu mejl adresu. Ona u nekoliko riječi ocrtava ono najbolje zbog čega se ustvari i baviti ovim stresnim novinarskim poslom. Smisao neke priče dobiva sasvim drugu dimenziju kad ste i vi dio nje i kad kroz svoj medij pomognete ljudima u nevolji. A PS portal to doista i jest. On je slobodan, ne robuje “pravilima” i uvijek će otići među ljude.

Podsjetimo, stanovnici Križa Hrastovačkog nisu više znali što bi pa su nas pozvali da im pomognemo u njihovom problemu. Stari mostić preko rječice Utine su teški kamioni i učestali promet teških vozila posljednjih godina  doveli do raspadajućeg i vrlo opasnog stanja. Nakon objave priče i fotografija na PS portalu, stvari su se automatski pomaknule u dobrom smjeru. Počeo se graditi novi most na ovoj županijskoj cesti, a njegovu izgradnju smo dolazili popratiti i po teškim zimskim i vrlo skliskim uvjetima. Nitko nas nije tjerao na to. Nitko nije slao pozive, tamo nije bilo nikoga da da izjave. Jednostavno smo to uradili.

Novi most iznad Utine u Križu Hrastovačkom

I, eto, danas posljednje zrake sunca prekrivaju  Križ Hrastovački. Uz laganu vožnju selom vidim kako ljudi sjede za stolovima u dvorištima, lijepo vrijeme je izvelo i jedno dijete na cestu da se nauči rolati, a tamo, na samom izlasku i ulazu u zavoje prema tom mostiću naletjeli smo na više nego ugodno iznenađenje, na mjestu gdje je se dosadašnji asfalt pretvarao u teško prohodnu makadamsku cestu prepunu rupetina i oblaka prašine koji su od stoljeća sedmog gušili ljude Križa Hrastovačkog, danas se crni potpuno novi – friški asfalt. Nevjerojatno dobar osjećaj za sve nas koji poznamo ovaj teren i često ovuda prometujemo.

Prilaz čuvenom izvoru Bijele stijene u Križu Hrastovačkom

Dojava stanovnika Križa Hrastovačkog je bila točna. Most je gotov. Prekriven je friškim asfaltom, okolni stanari su zadovoljni jer su napokon dočekali i taj znak civilizacije, a friški asfalt me vodi sve do izvora Bijele stijene, gdje smo zatekli poznatog profesora Matu Bučara koji je došao po izvorsku vodu, a i on je, kaže,  zadovoljan viđenim. Nema više  prašine i odlaska automajstoru.

Doista, lijep završetak priče.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here