U vrlo kratkom vremenu u Sisačko – moslavačkoj županiji dogodila su se dva slučaja u kojima su stradali migranti. Evo što kažu službena policijska priopćenja:

Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 57-godišnjim hrvatskim državljaninom je utvrđeno da je na štetu, prema dosadašnjim saznanjima 31-godišnjeg državljanina Iraka, počinio kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz nehaja.
Istraživanjem je utvrđeno da je 57-godišnjak u utorak, 2. travnja oko 1.30 sati u lovištu pored Jasenovca, kojim gospodari lovačko društvo iz Jasenovca, za vrijeme zakonitog lova i temeljem dopuštenja za lov divljači, na cesti unutar lovišta u namjeri da usmrti čaglja iz lovačke puške ispalio hitac, a da se prethodno nije uvjerio da se u pravcu pucanja ne nalaze osobe. Nakon što je streljivo prostrijelilo čaglja, pogodilo je stranog državljanina koji je bio u grmlju. Ozlijeđenom je liječnička pomoć pružena u pakračkoj Općoj bolnici, gdje su mu utvrđene teške tjelesne ozljede opasne za život te je prevezen u Klinički bolnički centar Zagreb.
Protiv 57-godišnjeg hrvatskog državljanina će za spomenuto kazneno djelo Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku biti podnijeta kaznena prijava.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 43-godišnjim hrvatskim državljaninom je utvrđeno da je u ponedjeljak, 1. travnja oko 1.30 sati u noći u mjestu Roviška, grad Glina, na ulazu u dvorište svoje obiteljske kuće metalnom cijevi nekoliko puta po tijelu udario njemu nepoznatog muškarca.
Zbog zadobivenih ozljeda muškarcu je pružena liječnička pomoć u sisačkoj Općoj bolnici, gdje su mu konstatirane teške tjelesne ozljede, a tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da se radi o 19-godišnjem Pakistancu.
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja zbog počinjenog kaznenog djela teška tjelesna ozljeda 43-godišnjak će biti kazneno prijavljen Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku.

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here