Hans Christian Andersen u petrinjskom Češkom selu

NIje šala. Ni najmanje. Postoji dio Petrinje koji se zove Češko selo. U njemu ima i škola – Područna škola Češko selo. A škola kao i svaka druga ima i svoju voditeljicu. U ovom slučaju radi se o Mateji Gavranović Vujić koja nam se javila sa zanimljivom pričom.

Javlja Mateja ovako:

MEĐUNARODNI DAN DJEČJE KNJIGE U PODRUČNOJ ŠKOLI ČEŠKO SELO

Rođendan Hansa Christiana Andersena, svjetski poznatoga pisca za djecu, slavi se 2.travnja, a obilježava se i kao Međunarodni dan dječje knjige. Taj smo dan odlučili proslaviti i u našoj školi – Područnoj školi Češko selo.

Kroz integrirani nastavni dan koji je organiziran za sve učenike područne škole od prvog do četvrtog razreda, pokušali smo učenicima ukazati na važnost dječje knjige te potaknuti i razvijati ljubav prema čitanju.

U slavlju knjige i čitanja pridružili su nam se i gosti: ravnateljica škole Ankica Krnjajić Magdić, odgajateljica i voditeljica Dječjeg zbora ˝Slavulj˝ Vesna Brebrić i svestrani učitelj Igor Pavleković. ˝Teta Vesna˝, kako ju od milja zovu gotovo sva djeca, pročitala je učenicima svoju autorsku priču, a učitelj Igor naučio je djecu pjevati svoju autorsku pjesmu ˝Mali grad Petrinja˝.

Ova ˝svečanost knjige i čitanja˝ osmišljena je kao mozaik zabavnih, kreativnih i edukativnih sadržaja – od rješavanja križaljke putem računala i pametnih telefona, čitanja bajke ˝Carevo novo ruho˝ do različitih radionica koje su učiteljice: Brankica Šuker, Ankica Štajdohar-Conjar, Mirjana Pavlović i Mateja Gavranović Vujić organizirale u školi. Izrađivala se i ilustrirala slikovnica ˝Carevo novo ruho˝, izrađivali su se ‘bookmarki’ ili straničnici, plakat, ali se i kreativno stvaralo odnosno kreiralo i šivalo ruho za cara.

Kroz ovakve radionice i aktivnosti imali smo priliku sjetiti se svih bajki koje su obilježile djetinjstvo svih nas, ali i za promociju nekih novih priča ili knjiga koje će tek pronaći svoje čitatelje.

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here