Razbacana roba pored ceste leži danima

Autor:Miroslav Šantek

Teško je dokučiti zašto je netko to napravio baš na tom mjestu. Ljudski mozak je dosta nepredvidiva i “zeznuta” stvar. Zašto se jednostavno ne odveze do nekog kontejnera za smeće? Evo primjera starog nekoliko dana.

Na zapadnom vrhu brda iznad Petrinje, na cesti koja vodi prema raskršću puteva prema selima Cepeliš i Križ Hrastovački, odmah pored ograde zgrade regionalnog vodovoda Petrinja – Sisak postoji jedan izrazito “gadan”, opasan dupli zavoj pored kojeg od nedavno postoji gomila razbacane odjeće. Izgleda kao da je netko ispraznio svoj ormar, portpao ga u auto i izbacio baš na ovom mjestu. Postavlja se pitanje –  zašto?

Postoji milijun drugih mjesta (mada nema opravdanja za ovakavu namjeru) uz tu cestu “prikladnih” za silovanje prirode, kilometri žbunja, šumaraka, livada, jaraka, čega sve ne, ali netko je na potpuno najfrekventnijem mjestu odlučio stati i pod cijenu da ga netko vidi s prozora obližnjih kuća ili iz automobila koji često tuda prolaze, izbaciti tu robu pored ceste. Čista perverzija.

On je svoje uradio. Ispraznio se i otišao. Kiša je natopila tu hrpu. Tko će to pokupiti?

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here