Drugi „Sajam zdravlja Topusko“

Župan Ivo Žinić, uz kojeg je bio njegov zamjenik Ivan Celjak, u utorak, 9. travnja 2019. godine, u sportskoj je dvorani Top Termi Topusko svečano otvorio ovogodišnji „Sajam zdravlja Topusko“.
Nakon svečanog otvorenja župan i njegov zamjenik obišli su izložbeni prostor na kojem su se predstavile ustanove iz zdravstva, škole, udruge, obrtnici i OPG-i.
U sklopu „Sajma zdravlja Topusko“, manifestacije koja je ove godine održana drugi put, održan je čitav niz predavanja: „Prirodni ljekoviti čimbenici u službi zdravlja“ Zavoda za javno zdravstvo, „Biljna prehrana u službi zdravlja“ Centra za poboljšanje kvalitete življenja i razvoj ljudskih vrijednosti Humanika, „Balneološki čimbenici u službi zdravlja“ Lječilišta Topusko i „Prevencija spolno prenosivih bolesti“ Medicinske škole Karlovac.
Župan i njegov zamjenik posjetili su i provoditelje i sudionike akcije darivanja krvi, koja je također bila sastavni dio „Sajma zdravlja“.
U Sali „Rubin“ je nakon toga održan okrugli stol na temu stanja zdravstva u Sisačko-moslavačkoj županiji, na kojem su, uz župana i njegove suradnike, sudjelovali i ravnateljice i ravnatelji svih ustanova u zdravstvu Sisačko-moslavačke županije. Glavni cilj ovog okruglog stola i ostalih sličnih okupljanja, koja će uslijediti, jest pronalaženje načina na koji se Sisačko-moslavačka županija može uspješno nositi s najvećim izazovima u zdravstvu, nedostatkom liječnika i medicinskog osoblja, posebice popunjavanjem kapaciteta u slabije naseljenim i razvijenim dijelovima Županije.
U sklopu ovog okruglog stola potpisani su i sporazumi o financiranju zdravstvenih ustanova kroz Program javnih potreba u zdravstvu za 2019. godinu. Župan Ivo Žinić je s osam ustanova u zdravstvu: domovima zdravlja Sisak, Petrinja i Kutina, OB Dr. Ivo Pedišić Sisak, NPB Dr. Ivan Barbot Popovača, zavodima za javno zdravstvo i hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije i Lječilištem Topusko potpisao sporazume o dodjeli nešto više od 5 milijuna kuna za osiguravanje višeg zdravstvenog standarda na području SMŽ.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here